Bitlis Mutki’nin 7 yıl 6 ay hapse mahkûm edilen DBP’li belediye başkanı Özcan Birlik.

Hak ihlali iddiaları arttı: Mahkûmlar yerde yatıyor.

Bitlis Mutki’nin 7 yıl 6 ay hapse mahkûm edilen DBP’li belediye başkanı Özcan Birlik’in ağabeyi Yılmaz Birlik de, Erzincan T Tipi Cezaevi’nde kalan tutuklu ve hükümlülerin, yatakları dönüşümlü olarak paylaştıklarını, kimi zaman da yerlerde yattıklarını söyledi.

Bitlis’in Ovakışla Belediyesi’nin DBP’li Belediye Başkanı Ahmet Demir’in tutuklu bulunduğu Erzurum Oltu T Tipi Cezaevi’nde aralarında Cumhuriyet’in de olduğu bazı gazetelerin mahkûmlara verilmediği belirtildi. Oğlu Mehdi Demir, “Avukatlar da bu konuda tutukluların kendilerine bilgi verildiğini aktardılar. Bu nedenle de görüşe çıkmama kararı aldıklarını söylediler. Sadece 15 günde bir telefon etmeleri mümkün. Onun dışında cezaevlerinden haber almamız mümkün değil” dedi.

Tombik

Bitlis Mutki’nin 7 yıl 6 ay hapse mahkûm edilen DBP’li belediye başkanı Özcan Birlik’in ağabeyi Yılmaz Birlik de, Erzincan T Tipi Cezaevi’nde kalan tutuklu ve hükümlülerin, yatakları dönüşümlü olarak paylaştıklarını, kimi zaman da yerlerde yattıklarını söyledi. Birlik, “10 kişilik koğuşlarda 22 kişi kalıyor. Eşi ve oğlu hastalığı nedeniyle uzun yolculuk yapamıyor. Raporlarını da sundular ve yakın bir yere nakledilmesini talep ettiler. Annesi yatalak, babası ise yaşlı ve gözleri iyi görmüyor. Nakilleri yapılmadı” diye konuştu.

Detaylar
Haber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks