Bir ankete göre dünyada en çok kitap okunan ülke sıralamasında Çin ilk sırada geldi.

Çin’den sonra en çok kitap okunan ülke Rusya.

En çok kitap okuyan ülke…

Alman GfK araştırma şirketi tarafından gerçekleştirilen bir ankete göre dünyada en çok kitap okunan ülke sıralamasında Çin ilk sırada geldi.

  • Çin’den sonra en çok kitap okunan ülke Rusya gelirken, İspanya da 3. sırayı aldı.
Tombik

Alman GfK araştırma şirketi tarafından gerçekleştirilen bir ankete göre, dünyada en çok kitap okunan ülke sıralamasında Çin ilk sırada geldi.

Çin’den sonra en çok kitap okunan ülke ise Rusya gelirken, İspanya da 3. sırayı aldı.

Ankent 17 ülkede, 15 yaş üzerindeki 22 bin kişiyle gerçekleştirildiği bildirildi.

Anketteki katılımcılara ne sıklıkla kitap okuduklarına dair ‘Her gün ya da neredeyse her gün’, ‘En az haftada bir’, ‘En az ayda bir’, ‘Nadiren’, ‘Hiç kitap okumuyorum’ cevap seçenekleri sunuldu.

  • Yayınlanan sonuçlara göre, Çinlilerin yüzde 70’i, Rusların yüzde 59’u, İspanyolların ise yüzde 57’si neredeyse her gün veya haftada en az bir kez kitap okuduğunu gösterdi.

Okuma oranının en düşük olduğu ülkeler ise hiç kitap okumadıklarını belirtenlerin oranının yüzde 16 olduğu Hollanda ve Güney Kore oldu.

Öte yandan, ankete göre kadınlar erkeklere oranla daha sık kitap okuyor. Anketin gerçekleştirildiği ülkeler arasında Türkiye yer almadı.

Detaylar, Haber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks