Beyaz Saray, Başkan Trump’ın Ortadoğu’yu yangın yerine çevirecek Kudüs kararını bugün kameralar önünde duyuracağını açıkladı.

Son dakika… Korkulan oluyor! ABD, Kudüs kararını bugün açıklayacak.

Beyaz Saray, Başkan Trump’ın Ortadoğu’yu yangın yerine çevirecek Kudüs kararını bugün kameralar önünde duyuracağını açıkladı.

ABD liderinin hamlesine karşı neredeyse tüm dünya ayakta… Türkiye, Fransa, İsveç, Suudi Arabistan, Fas, Irak, Tunus, Katar gibi ülkeler açık bir şekilde ABD’nin karşısında pozisyon aldı. Kudüs’ü işgal altında tutan İsrail’de ise bayram var.

Tombik

Dünyanın soluğunu tutup beklediği gün geldi çattı. ABD Başkanı Donald Trump, seçim vaatleri arasında yer alan kutsal kent Kudüs’ün İsrail’in başkenti olarak tanınması adımını bugün atıyor. Beyaz Saray, ABD liderinin kameralar önüne çıkarak bugün korkulan açıklamayı yapacağını duyurdu. Trump’ın vereceği karar, daha açıklanmadan dünyanın en büyük haber organlarında manşetten veriliyor. Al Jazeera, CNN, BBC, The Guardian gibi yayın kuruluşları özel haber ve dosyalarla gelişmeleri aktarırken, BBC ‘Trump, ‘Kudüs İsrail’in başkentidir’ diyecek’ manşetini attı.

08.15 : Trump’ın söz konusu açıklamayı yapacağını ilk kez net olarak Beyaz Saray Sözcüsü Sarah Sanders söyledi. ABD liderinin kameralar önüne geçeceğini belirten Sanders, “Başkan çok sayıda liderle konuştu ve konuşmaya devam edecek. Ve bu kararını kendisi açıklayacak” dedi.

Detaylar
haber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks