Başçavuş Osman Hancı’nın miğferle kafasına vurması sonucu hayatını kaybeden Gökhan Kılıç.

Askeri miğferle döverek öldüren komutan, yalan ifade vermiş.

Bursa’da askerlik yaparken telefonla konuştuğu için Başçavuş Osman Hancı’nın miğferle kafasına vurması sonucu hayatını kaybeden Gökhan Kılıç’la ilgili yürütülen soruşturmada ilk gün gerçek dışı ifadelerin verildiği ortaya çıktı.

Hürriyet’in haberine göre tabur Komutanı Mustafa Savaşçı, ifadesinde askeri döverek öldüren Hancı’nın hastaneye gelen aileye olayı farklı anlattığını söyledi.

Tombik

‘O ANA KADAR DÜŞÜP YARALANDIĞINI SANIYORDUK’

Tabura dönünce tanık er Ahmet Kızılcan’ı çağırıp olayı anlattırdığını kaydeden Savaşçı “Bana, Osman Başçavuş gittikten sonra Gökhan’ın ‘Kompozit başlıkla kafama vurdu’ dediğini anlattı. Bu anlatımdan sonra nöbetçi savcıya haber verildi. O ana kadar askerin nöbette düşmesi sonucu yaralandığını biliyorduk” dedi.

‘HİÇBİR ASKER SÖYLEMEDİ’

Yarbay Kadir Çelik ise olay gecesi tanık er Kızılcan ve Başçavuş Hancı’nın ifadesini aldıklarını belirterek, “Hiçbir asker bize Osman başçavuşun kompozit başlıkla vurduğuna ilişkin bir şey söylemedi” diye konuştu.

Detaylar
Haber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks