Balıkesir Milletvekili Mehmet Tüm, Feto istediği için basılan 1 liraların tedavülde olmasına tepki gösterdi.

FETÖ’nün 1 milyon adet 1 lirası hâlâ kullanımda!

Balıkesir Milletvekili Mehmet Tüm, Feto istediği için basılan 1 liraların tedavülde olmasına tepki gösterdi. “FETÖ, darbe girişimiyle 249 insanımızı şehit etti, bu paraların dolaşımda olması utançtır” dedi.

Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) “Türkçe Olimpiyatları” için bastırdığı 1 liraların halen kullanımda olduğu açıklandı. Hazine Müsteşarlığı Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürlüğü, piyasada FETÖ için hazırlanan 1 milyon adet Türkçe Olimpiyat parası olduğunu açıkladı. CHP Balıkesir Milletvekili Mehmet Tüm’ün TBMM’ye verdiği soru önergesine Başbakanlık’tan yanıt geldi ve “2017 yılı Ekim ayı sonu itibarıyla tedavülde toplam 1.468.707.512 adet 1 Türk Lirası bulunmaktadır. Bu miktara; 1.000.000 adet Türkçe Olimpiyatları hatıra parası da dahildir” denildi.

Tombik

Konuyla ilgili SÖZCÜ’ye konuşan CHP’li Mehmet Tüm, “Dünyada hem terör örgütünün, hem de terör örgütünün şehit ettiği insanların parasını bastıran başka partiye rastlayamazsınız” dedi. Tüm şunları söyledi: “Şimdi 15 Temmuz adına bastırılan paralarla göz boyamaya çalışılıyor ama bir yandan da FETÖ’nün Türkçe Olimpiyatları için bastırılan paralar tedavülde dolaşıyor.”.

Detaylar
Haber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks