Bakanlık, ‘anormal’ olarak nitelendirdiği yayınların seçim zamanı engelleneceğini açıkladı.

İktidarın 24 Haziran korkusu: 'Anormal' engelleme açıklaması.

İktidarın 24 Haziran korkusu: ‘Anormal’ engelleme açıklaması.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, 24 Haziran’daki seçimlere kısa bir zaman kala gözdağı gibi bir açıklama yaptı. Bakanlık, ‘anormal’ olarak nitelendirdiği yayınların seçim zamanı engelleneceğini açıkladı.
Medyanın yüzde 93’ünü elinde bulunduran iktidar, seçim günü sosyal medyayı da abluka altına almak için çalışmalarını hızlandırdı.

Ulaştırma Bakanlığı yetkilileri, 24 Haziran’da emniyet, Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) ve hackerların birlikte çalışacağı sistemin altyapısını hazırladı.

Tombik

7/24 NÖBET SİSTEMİ

Hürriyet’ten Eray Görgülü’nün haberine göre seçim gününe yönelik konuşan Bakanlık Müsteşar Yardımcısı Galip Zerey, şunları söyledi:

“Seçim güvenliğiyle ilgili olarak bütün kamu kurumları ve bakanlıklarla irtibat halindeyiz. Bu kurumlarda Siber Olaylara Müdahale Ekipleri (SOME) görev yapıyor. Bilgi Teknolojileri Kurumu (BTK) bünyesindeki Ulusal Siber Olaylara Müdahale Merkezi (USOM) ile birlikte görev yapıyorlar. Bu kapsamda bütün irtibat noktalarını tekrar gözden geçirdik ve güncelledik. Kimi arayacağız, kim ile irtibata geçeceğiz bunların listesini çıkardık. 7/24 nöbet sistemi koyduk.

‘SOSYAL MEDYADA BİR ŞEY OLMA İHTİMALİNE KARŞI…’

Seçimde herkes görev başında olacak. Çünkü sosyal medya da bir şeyler olma ihtimaline karşı takip edilecek. Seçim gecesi BTK bünyesindeki USOM’da Emniyet, MİT ve siber güvenlik uzmanları ortak bir şekilde çalışacak. Seçim güvenliği bu merkezden takip edilecek.

Detaylar, Haber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks