Avustralya,’nın en büyük bankalarından Commonwealth Bank, Westpac ve Anz’nin olduğu çok sayıda bankaya erişim durdu.

Bankalar ve havayolları etkilendi.

Avustralya ve ABD’de internet çöktü: Bankalar ve havayolları etkilendi.

Avustralya’da aralarında ülkenin en büyük bankalarından Commonwealth Bank, Westpac ve Anz’nin olduğu çok sayıda bankaya erişim durdu. Havayolu şirketi Virgin Australia da benzer bir sorun yaşandığını açıkladı. Öte yandan ABD’de de benzer bir kesinti yaşandığı duyuruldu.

Bugün Avustralya ve ABD’de siber bir kriz yaşandığı açıklandı… Avustralya’nın en büyük bankalarından Commonwealth Bank, Westpac ve Anz’nin de aralarında olduğu çok sayıda bankaya erişilemediği açıklandı.

Yetkililer sistemsel sorunu çözmek için çalışmalarını sürdürürken, Virgin Australia isimli havayolu şirketi de bir açıklama yaptı. Virgin Australia, Twitter üzerinden paylaştığı mesajda sistemsel bir sorun yaşandığını duyurdu.

ABD’nin büyük hava yollarından American Airlines, Southwest Airlines, United Airlines ve Delta Air Lines’ın internet sitelerinde kesinti yaşandığı bildirildi.

Sitelerde yaşanan erişim sıkıntılarını raporlayan Downdetector, 1.000’den fazla kullanıcının Southwest Airlines’ın sitesine erişmekte sıkıntı yaşandığını bildirirken bu rakam Delta Air Lines için 400 seviyesindeydi. Diğer iki hava yolu için yapılan bildirim ise 300 seviyesinde.

Bilgisayar sistemlerinde yaşanan bir hata nedeniyle faaliyetlerine ara vermek zorunda kalan Southwest dün neredeyse 300 uçuşu iptal ederken, 500’den fazla uçuşu da bir gün ertelemişti.

Detaylar, Haber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks