Yüz yüze eğitim hakkında sadece Bilim Kurulu ve MEB karar vermemeli.

ğitim Sen, okullarla ilgili kararların alanın tüm öznelerinin katılacağı süreçler.

Eğitim Sen: Yüz yüze eğitim hakkında sadece Bilim Kurulu ve MEB karar vermemeli.

Eğitim Sen, okullarla ilgili kararların alanın tüm öznelerinin katılacağı süreçlerle belirlenmesi gerektiğini ve ilk gözetilecek şeyin öğrencilerin ve eğitim emekçilerin sağlığı olduğunu belirtti.

Eğitim Sen tarafından yüz yüze eğitimle ilgili yapılan açıklamada yüz yüze eğitimin genişlemesiyle ilgili kararın sadece Bilim Kurulu ve MEB’in değil alanın tüm öznelerinin katılacağı süreçle alınması gerektiği belirtildi.

Bilim Kurulunun bugün toplandığı hatırlatılan Eğitim Sen açıklamasında; “Umarız halkın bilgiye ulaşma hakkını esas alırlar ve salgınla ilgili tüm verileri günlük olarak kamuoyu ile paylaşmaya başlarlar. Ancak toplantıda, okullarda yüz yüze eğitimin genişlemesiyle ilgili bir gündem maddesi görüşülmemelidir. Yüz yüze eğitime hızla geçmek önceliğimiz ancak, salgının belirli oranda kontrol altına alınmadığı ve yeni vaka sayılarının olması gereken sayının altına inmediği koşullarda oldukça temkinli, titiz ve planlı davranmak gerekmektedir. Üstelik yüz yüze eğitimde yaşanan genişlemenin sonuçlarını izlemek ve değerlendirmek zorunluluktur. Bu konu sadece Bilim Kurulu ve MEB tarafından değil, aynı zamanda alanın tüm öznelerinin katılacağı karar süreçleriyle sürdürülmek durumundadır.
Önceliğimiz, öğrencilerimizin ve eğitim emekçilerinin hakları ve sağlığıdır” denildi.

“SORUNLAR EK ÖĞRETMEN ATAMASIYLA ÇÖZÜLEBİLİR”

Yüz yüze eğitimin genişlemesiyle birlikte yaşanan yeni sorunların mutlaka MEB tarafından çözülmesi gerektiğine işaret edilen açıklamada şöyle denildi; “Öğrencilerin haftada iki gün okulda yüz yüze, çarşamba günleri de uzaktan eğitim alması ile hem hafta içinde eğitim alınan gün, hem de toplam ders saatinde azalma meydana gelmiştir. Bu durum öğrencilerin sınavlarda tüm kazanımlardan sorumlu olacağı göz önüne alındığında, çeşitli eşitsizlikler yaratma potansiyeline sahiptir. Aynı zamanda öğrencilerin her hafta 4 gün eğitim sürecinin dışında kalıyor olması da çeşitli sorunlar yaratacaktır. Bu sorun yapılacak ek öğretmen atamalarıyla rahatlıkla çözülebilir.”

“TÜM ÖĞRENCİLERİMİZİN EĞİTİME EŞİT ERİŞEBİLMESİ VAZGEÇİLMEZ BİR HAKTIR”

MEB’in, “İstemeyen veliler öğrencileri yüz yüze eğitime göndermeyebilir” kararının pratikte bir anlam ifade etmediği vurgulanan açıklamada; “Yapılan düzenlemelerle okula gelmek istemeyen öğrenciler, sadece çarşamba günleri uzaktan eğitime erişme olanağına sahipler. Ancak tüm öğrenciler yapılacak sınavlarda tüm kazanımlardan sorumlu olacaklar. Bu durum öğrencileri istemeseler de, kronik rahatsızlıkları olsa da, evlerinde risk grubunda bulunan aile bireyleri olsa da okula devam etmeye mecbur bırakmaktadır. Toplamda yapılan tüm düzenlemelerin özel okullar lehine sonuç üreteceği açıktır. MEB, yüz yüze eğitime geçişle ilgili tüm planlamaları, öğrencilerin üstün yararını gözeterek yeniden yapmak zorundadır. Tüm öğrencilerimizin eğitime eşit erişebilmesi vazgeçilmez bir haktır” denildi.

Detaylar, Haber Linki

eğitim emekçilerin sağlığıeğitim sen açıklamayüz yüze eğitim kararyüzyüze eğitim eğitimsen