Yurttaşı “zorla tasarruf”a zorlayan hükümetin bol keseden harcamaya devam edeceği…

TBMM’ye sunulan 2020 bütçesinin detayları.

Vatandaşa zorla tasarrruf yaptıran TBMM…

TBMM’ye sunulan 2020 bütçesinin detayları, yurttaşı “zorla tasarruf”a zorlayan hükümetin bol keseden harcamaya devam edeceğini gösterdi. Bunun yükü ise yine halka ödetilecek.

Cumhuriyet’ten Mustafa Çakır’ın haberine göre; TBMM’ye sunulan 2020 bütçesinin detayları, yurttaşı “zorla tasarruf”a zorlayan hükümetin bol keseden harcamaya devam edeceğini gösterdi. Bunun yükü ise yine halka ödetilecek:

– Cumhurbaşkanlığı’na gelecek yıl 2’si güvenlik önlemli olmak üzere 22 binek otomobil, 4 panel tipi araç alınacak. Ayrıca birçok bakanlık ve kuruma da yeni binek otomobil alacak. Örneğin İçişleri Bakanlığı 15, Dışişleri 3’ü güvenlik önlemli olmak üzere 6, Danıştay güvenlik önlemli 1, Milli Savunma Bakanlığı da 5 binek otomobil alacak.
13.7 milyarlık ceza

– Bütçeye göre, binek otomobiller için en fazla 195 bin 700 lira ödeme yapılabilecek. Ancak güvenlik önlemli binek otomobiller için böyle bir şart yok.

– Ayrıca Cumhurbaşkanlığı, sadece mal ve hizmet alım giderleri için gelecek yıl 1.6 milyar, 2021’de 1.7 milyar, 2022’de 1.8 milyar lira harcayacak.

Detaylar, HABer Linki

2020 yılı bütçesi vatandaşTBMM ye yeni araçlarvatandaşa zorla tasarrufzorla tasarruf