WhatsApp kullanıcılarını Facebook ile veri paylaşımına zorlayan gizlilik sözleşmesi.

WhatsApp'tan geri adım

WhatsApp’tan geri adım.

WhatsApp kullanıcılarını Facebook ile veri paylaşımına zorlayan gizlilik sözleşmesindeki yeni düzenlemenin 15 Mayıs’a ertelendiğini açıkladı.

Şirket sözleşmeyi kabul etmeyenlerin hesabını bu tarihe kadar silmeyecek.ABD merkezli sosyal medya şirketi Facebook’a bağlı mesajlaşma uygulaması WhatsApp’tan veri paylaşma zorunluluğu konusunda yeni bir açıklama geldi. Açıklamada, güncellemenin kabul edilmesi için son tarih olan 8 Şubat’ta kimsenin hesabının silinmeyeceği belirtildi. Yapılacak değişikliklerin daya iyi anlatılabilmesi için bu tarihin 15 Mayıs’a ertelendiği aktarıldı.

Kullanıcılar alternatiflere yöneliyor

WhatsApp’ın geçen haftalarda kullanıcı sözleşmesinde değişikliğe gitme ve veri paylaşım zorunluluğu kararı, kullanıcıların tepkisini çekmişti. Kullanıcılar, WhatsApp uygulamasına alternatif arayışı içerisine girerek Telegram ve Signal gibi uygulamaları indirmeye başladı. Telegram’ın kurucusu ve başkanı Pawel Durow, Ocak ayının ilk haftasında aylık aktif kullanıcı sayısının 500 milyonu aştığını belirterek “Bunun ardından büyüme devam etti. Sadece son 72 saatte dünyanın dört bir yanından 25 milyon yeni kullanıcı Telegram’a geçti. Yüzde 38’i Asya’dan, yüzde 27’si Avrupa’dan, yüzde 21’i Latin Amerika’dan ve yüzde 8’i Ortadoğu ve Afrika’dan” açıklamasını yaptı.

Detaylar, Haber Linki

Facebook ile veri paylaşımıwhats app gizlilik sözleşmesiwhatsapp geri adımwhatsapp gizlilik sözleşmesizorlayan gizlilik sözleşmesi