Uzaya neden canlı gönderiliyor?

Nasa'nın uzaya gönderdiği mikro organizmalar.

NASA, uzaya 5 bin mikroskobik canlı fırlattı.

NASA, astronotların uzay uçuşlarını daha sağlıklı yapabilmesi için dün uzaya 128 yavru mürekkep balığı ve 5 bin mikroskobik canlı fırlattı.

NASA, dün 128 adet bebek mürekkepbalığını ve 5 bin mikroskobik canlıyı uzaya fırlattı. Amaç, gelecek uzay uçuşları sırasında astronotların sağlığında ne gibi değişiklikler olduğunu araştırmak. NASA, mikropların hayvan dokularının normal gelişiminde ve insan sağlığının korunmasında önemli bir rol oynadığını söyledi.

“BAĞIŞIKLIK VE SİNDİRİM SİSTEMİNİ NASIL ETKİLEDİĞİNİ ANLAYACAĞIZ”

Deneyin baş araştırmacısı Florida Üniversitesi’nden Jamie Foster, “İnsanlar ve diğer tüm hayvanlar, besinleri ayrıştırmak ve bağışıklıklarını korumak için vücudumuzdaki bakterilere güveniyorlar. Biz de, yapacağımız araştırma sayesinde uzay uçuşlarının vücuttaki bağışıklık ve sindirim mekanizmalarını nasıl etkilediğini anlamaya çalışacağız” açıklamasını yaptı. Bu araştırma ile elde edilen sonuçlar, gelecekte uzaya gönderilecek olan astronotların daha sağlıklı uçuş yapmasına ışık tutacak.

TARDİGRADLAR, 30 YILA KADAR YİYECEK VE SU OLMADAN YAŞAYABİLİYOR

5 bin mikroskobik canlı arasında yer alan ve su ayıları olarak da bilinen tardigradların en önemli özelliği ekstrem ortamlarda yaşama toleransları. Tardigradlar, 30 yıla kadar yiyecek ve su olmadan hayatta kalabilen, dünyadaki en sert, en dayanıklı yaşam formu olarak kabul ediliyor. NASA’ya göre bu, onları Dünya’daki ve uzaydaki aşırı koşullar altında biyolojik hayatta kalma çalışmaları için ideal bir organizma yapıyor.

Detaylar, Haber Linki

Ekonomi

uzaya gönderilen canlılaruzaya gönderilen mikro organizmalaruzaya neden canlı gönderiliyoruzayda yaşam mikro organizma