Türkiye’de kargo şirketlerinin kullanacağı elektrik motorlu hafif ticari araç geliştiriliyor.

Yüzde 90 Yerli ve Milli Olan Elektrik Motorlu Kargo Taşıma Aracı Geliyor.

Yüzde 90 Yerli ve Milli Olan Elektrik Motorlu Kargo Taşıma Aracı Geliyor.

Türkiye’de kargo şirketlerinin kullanacağı elektrik motorlu hafif ticari araç geliştiriliyor. İzmir Ekonomi Üniversitesi ile Tekno CTP ortaklığında geliştirilen aracın, önümüzdeki yıl yollara indirilmesi hedefleniyor. Araç, yüzde 90 seviyelerinde yerli ve milli olacak.

Elektrik motorlu araçlar her geçen gün biraz daha popüler hale gelirken, bu konuda Türkiye’de yeni bir gelişme yaşandı. İzmir Ekonomi Üniversitesi ile Tekno CTP isimli şirket, kargo şirketlerinin kullanabilecekleri üzere tasarlanan tamamen elektrik motorlu bir araç için çalışmaya başladıklarını duyurdular. Yapılan açıklamalara göre bu araç, yüzde 90 seviyelerinde yerli ve milli olacak.

Konuya ilişkin açıklamalar, İzmir Ekonomi Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yaşar Güneri Şahin tarafından yapıldı. Şahin, Tekno CTP’nin kargo şirketlerinin talebi üzerine bir tasarım oluşturduğunu, bu tasarımda aracın trafiğe çıkmasını engelleyen eksiklerin olduğunu fark ettikten sonra da üniversitelerine başvurduğunu ifade ediyor. Şahin’e göre yerli ve milli tamamen elektrik motorlu kargo aracı, önümüzdeki yıl kullanımda olacak.

Detaylar, Haber Linki

elektrikli kargo araçlarıinsansız kargo teslimatıyeni kargo sistemiyeni kargo teslimatı