Türkiye’de gençler gündemi Instragram’dan takip ediyor.

Her 3 gençten 1'i seçimlere katılmayabilir.

Gençlik araştırması: “Her 3 gençten 1’i seçimlere katılmayabilir”.

Yeni bir gençlik araştırmasına göre, Türkiye’de gençler gündemi Instragram’dan takip ediyor.

Dindar gençler tarikatlara güven duymazken gençlik arasında en güvenilir kurumlar ordu ve sivil toplum olarak ön plana çıkıyor.İstanbul Ekonomi Araştırma tarafından hazırlanan “Türkiye’nin Geleceğine Genç Bakış” raporu, gençlerin siyasi eğilimlerinden gündelik hayata bakışlarına geniş bir resim çiziyor.

Araştırmaya katılan gençlerin yüzde 36’sı için geçim sıkıntısı günlük hayatlarının bir parçası. 18-30 yaş arası gençler arasında en yaygın hedeflerden biri, kendi işini kurmak. Gelecekte daha iyi bir toplumda yaşamak adına göç etmeyi düşünenlerin oranı yüzde 61 iken “kişisel gelişim ve yatırım”ı önceleyenlerin oranı yüzde 81.

Araştırmaya göre, işsizlik ve finansal güvenlik aile ilişkilerine de doğrudan etki ediyor. Aile içi gerginlikle en az karşılaşanların çalışanlar veya iş aramaktan ümidini kesmiş olanlar olduğunun belirtildiği raporda, “Devam etmekte olan beklentiler, geçim sıkıntısı, sosyal güvencesizlik aile içi gerginliği artıran unsurlar diyebiliriz” deniliyor.
Araştırmaya katılan gençlerin yüzde 22’si, kendini siyasi partilere yakın hissetmiyor ve seçimlerin işlevselliğine inanmıyor. 18-30 yaş arası seçmen arasında bu pazar seçim olması halinde kararsız olacağını dile getirenlerin oranı yüzde 19 iken, oy kullanmamakta karar kılmış olanların oranı yüzde 14. İstanbul Ekonomi Araştırma’nın Türkiye Raporu Direktörü Can Selçuki, bu sonuçlardan yola çıkarak “Her üç gençten biri önümüzdeki seçimlere katılmayabilir” tahmininde bulunuyor.

Detaylar, Haber Linki

Haber

gençler oy kullancak mıoy kullanma yaşıoy kulllanma oranıseçim anketleri türkiye