Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın perşembe günkü faiz kararı.

Türk lirası ABD enflasyonunu geride bıraktı, gözler TCMB faiz kararında.

Türk lirası ABD enflasyonunu geride bıraktı, gözler TCMB faiz kararında.

Türk lirası, ABD enflasyon verisinin beklentilerle paralel gelmesinden sonra Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın perşembe günkü faiz kararına odaklandı.

Dolar kuru, ABD’de enflasyonun beklentilerle paralel olarak gerçekleşmesinin ardından 8,65 civarında işlem görürken piyasalar Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın perşembe günü gerçekleştireceği Para Politikası Kurulu toplantısına odaklandı.

Türk lirası çarşamba günü gelişen ülke para birimleri arasında en fazla değer kaybeden para birimi olurken 24 gelişen ülke para biriminden 14’ü çarşamba günü pozitif bir seyir izliyor.

ABD’de tüketici fiyat endeksi Temmuz’da yıllık yüzde 5,4 artış kaydetti. Bloomberg anketine katılan ekonomistlerin beklentisi tüketici fiyatlarında yıllık artışın yüzde 5,3 olarak gerçekleşmesi yönündeydi.

Ülkede bir önceki aya göre tüketici fiyatlarında ise yüzde 0,5’lik artış izlendi. Bu veriye ilişkin beklenti yüzde 0,5 olarak gerçekleşmişti.

Türkiye’nin kredi temerrüt risk primi (CDS) 397 baz puan seviyesinde bulunurken 2 yıllık gösterge tahvil faizi yüzde 18,89 civarında seyrediyor. Borsa İstanbul’da ise gün içerisinde düşüş yüzde 1’i aştı.

Yurtiçi piyasalar Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın (TCMB) faiz kararına odaklanırken, yabancı kurumlar da farklı senaryolar üzerine analizlerini şekillendiriyor.

Credit Suisse analistleri TCMB’nin faiz kararını temel alarak yaptıkları dolar/TL analizinde kısa vadede kurda 8,30 seviyelerine doğru bir düşüşün olası görünmediğine dikkat çekti.

detaylar, Haber Linki

değer kaybeden paralarTL neden değer kaybediyortürk lirası abd enflasyonutürk lirasının değer kaybıtürk lirasının değer nedir