Turizmde dibe doğru iniyoruz.

Bir ülkenin en büyük gelir kaynağı olan turizm....

Alanyada turizm son yedi yılda dibe doğru indi…

Özellikle Alanya’nın oba bölgesine gelen turistlerin çok kalitesiz ve parasız olduğu gözlemlendi. 3,4,5 Euroluk tekstil ürünlerini pahalı bulan ve en ucuz yemek dürüme bile pahalı diyen turistler bu yaz Alanya’ya döviz bırakmadan çekip gittiler.

Tabi ki son yedi yıldır hiç bir yatırım yapılmayan bölgeye kalitesiz turist gelmesi gayet normal. Ayrıca tüm Alanya’nın ruslara açılmasıda başka bir tartışma konusu.

Çünkü Avrupalı gittiği yerlerde Avrupalı turist görmek istiyor. Böyle giderse seneye 2024 yılında turizm Alanya’nın belirli bölgelerinde hiç olmayacak.

Bir ülkenin Ekonomik can damarı olan turizmede darbe vurulması Türkiye’yi iyice zora sokacak gibi.

Seneye büyük bir ihtimalle 500 TL ve 1.000 TL de basılacak hatta merak ediyoruz ki halen niye basılmadı bunun sebebinide ileride anlayacaksınız.

Gelelim konumuza Alanya içler acısı bir ilçeye döndü hatta il olacağından bahsediliyor. Sorması ayıptır İl yapıldığında nasıl bir geçim kaynağına sahip olacak?

Limon, portakal tarlaları yok edildi. Hepsine bina dikildi. Muz seraları dağların eteklerine çekilde bakalım dağların eteklerinde nasıl muz elde edecekler.

Gelir kaynağı azalan hatta sadece Turizm bağlı olan bir ilçenin nasıl İl olacağı da meçhul.

En büyük problem ise Arsaların, Tarlaları, Binaların, evlerin hatta işyerlerinin Ruslara satılması. Bunun sancısını da ileride çekeceğimiz kesin.

Bir başka büyük problem ise bir yerden kalkıp başka bir yere taşınmak. Bugün Alanyadan göç etmek isteyenlerin cebinde en az 200 TL olması gerek. Aksi halde bir yerden bir yere taşınmak mümkün değil.

Sadece Alanya değil ülke ekonomik çıkmazın içerisinde bakalım ne kadar para basıp bu paraları kimlere dağıtacaklar.

Haber Veriyoruz

 

2024 turizm alanyaalanyada turizmgelecek sene turizmgelen turist alanyaturizm alanya nasıl