TAP Genel Sekreteri Bahar, “Dernek olarak geçen yıl topladığımız pil miktarı 730 tonu buldu.

Türkiye'de 10 yılda 5 bin ton atık pil toplandı.

Türkiye’de 10 yılda 5 bin ton atık pil toplandı.

TAP Genel Sekreteri Bahar, “Dernek olarak geçen yıl topladığımız pil miktarı 730 tonu buldu. Son 10 yılda toplanan pil miktarı ise 5 bin tona ulaştı. 2017’de bin ton akıllı telefon atık olarak toplanırken, 250 ton pil elektronik atık olarak bu cihazların içinde kaldı. Cihazlardan ayrılan pillerin TAP’a ulaştırılması önemli” dedi.

10 yılda toplanan pil miktarı ise 5 bin tona ulaştı.

Türkiye’de geçen yıl 730 ton atık pil toplanırken, son 10 yılda toplanan pil miktarı 5 bin tona ulaştı.
Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği (TAP) Genel Sekreteri Neslihan Bahar, yaptığı açıklamada, TAP’ın atık pillerin toplanması, taşınması ve bertarafına yönelik Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca yetkilendirilmiş tek kuruluş olduğunu anımsattı.

Atık pil konusunda duyarlılığın her geçen yıl arttığına işaret eden Bahar, geçen yıl toplanan pil miktarının 730 tona ulaştığını bildirdi.

Bahar, “Bu rakamlara ulaşmamızda okulların payı çok büyük. Öğrencilerimizin artan duyarlılığı ve ailelerini de bu konuda uyarması sonucunda geçen yıl toplam atık pil miktarının yaklaşık yüzde 40’ını okullardan topladık” ifadesini kullandı.

Son 10 yılda toplanan pil miktarının 5 bin tonu bulduğunu belirten Bahar, bu yıl için hedeflerinin 820 ton olduğunu kaydetti.

Günlük kullanılan birçok dijital ve elektronik ürünün içinde pil barındırdığına işaret eden Bahar, zaman içinde kullanılmaz hale gelen cihazların içindeki pillerin de cihazla atıldığını söyledi.

Detaylar, Haber Linki

ekonomi geri dönüşümgeri dönüşümgeri dönüşüm ürünleripil toplayan firmalartoplanan piller