Taksitleri devam eden kredi kartı nasıl iptal edilir? sorusu krediye başvuracaklar.

Taksitleri Devam Eden Kredi Kartı İptali Nasıl Olur?

Taksitleri devam eden kredi kartı nasıl iptal edilir? sorusu krediye başvuracakların merak ettiği sorulardan bir tanesidir. Kredi hesaplama sitesi Hesapkurdu.com merak ettiklerinizi sizin için derledi.

Kredi başvuru sitesi Hesapkurdu.com’un taksitleri devam eden kartın iptali ile ilgili verdiği bilgilere göre, kullanmış olduğunuz kredi kartının iptalini sağlamak için iki yöntem mevcuttur. Bunlardan ilki telefon bankacılığı ile müşteri hizmetlerinden iptalini sağlamak, diğeri ise banka şubesine giderek iptal dilekçesi vermektir.

Taksitleri Devam Ederken Kart İptali Yapılabilir mi?

Bu sorunun cevabı “EVET” taksitleri devam eden kredi kartınızı iptal edebilirsiniz. Ancak kartınızı iptal etmek istediğinizde banka personeli tarafından yoğun bir ikna durumuna maruz kalabilirsiniz. Kartı iptal etmemeniz ve bankanın sizi müşteri olarak kaybetmemesi adına birtakım ikna yöntemleri, kampanyalar, özel teklifler sunmaya çalışabilirler. Eğer kredi kartınızı kapatma konusunda kararlıysanız, bu konuda ısrarcı olmanızda yarar var.
Kredi kartınızın gelecek dönem taksitleri bulunuyorsa bile, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu (BDDK) tarafından düzenlenen yönetmeliğe göre kredi kartınızı kapatmanızda herhangi bir sorun yoktur. Banka kartınızı kapatmak için bildiride bulunduğunuz günden sonra 7 gün içerisinde kartı kullanıma kapanmak zorundadır.
Bu süreçten sonra taksitlerinizi aynı düzenle ödemeye devam edebilirsiniz. Borcunuzu toplu ödeme gibi bir zorunluluğuz yoktur. Mevcut borcunuz bitene kadar bankalar size hesap ekstresi göndermekle yükümlüdür.
Kredi kartı asgari ödeme tutarınızı hesaplayın»

Detaylar
Haber Linki

bankalardan kredikredi kartı iptalikredi kartı nasıl iptalkredi kartımı nasıl iptal edebilirim