Size hayal kurduracak cümleler yazamam.

İnsan insan olamıyor ise onun düşmanı olur.

Neden sizi bir takım kelimelerle oluşturulmuş cümleler ile hayale sürükleyeyem ki…

Bir düşünün; kelimelerin anlam ifadeleri ile kurulan cümlelerin mecazi olması, bilimsel olması, korkunç olması, aşk esintilerini içermesi, sürükleyici olması, akıcı olması hatta edebi bir sanat taşıması neden?

Okumaya başladığınız da size hayal kurdumasını, korkutmasını, gerçeklere sürüklemesini veya beyin hücrelerinizde özlediğiniz bir hayatı oluşturmasını hatta sizi sizden alıp başkası yapmasını mı istiyorsunuz… Bunlar sizin hayalleriniz, okuğunuzda sahip olmak istediğiniz, etkilendiğiniz vov demek istediğiniz yada içinde kaybolduğunuz cümlelerin olmasını istiyorsunuz. Yok, bende öyle bir durum söz konusu değil.

Hatta bazılarınız kişilerin isimlerinden, olayların tarihinden, nasıl olduğundan hatta kimlerin suçluğu olduğundan yani giriş, gelişme ve sonuç beklentisi içerisinde. Yok, bu da yok bende.

Neden mi? Çünkü okunduktan sonra bitmesi gereken, anladıktan sonra yapılması gereken, yapıldıktan sonra sonucu olmayan bir akıntı içerisinde yazıyorum.

İlla ki anlamak istiyor iseniz bir anlam ve bir değer vermek istiyor iseniz paylaşabilirsiniz. Muhakkak ki anlayan birileri çıkacaktır. Ayrıca unutmayınız ki anlamısı ağır, kelimeleri mecazi, anlatım aşırı sürükleyici olan her yazı sadece bir küçük kesime hitap eder. En basit herkesin bildiği kelimeler ile kurulan cümleler ise tüm insanlara…

Bunun tek negatif yöne basit olmasıdır. Çünkü insan egolu ve gururludur. Basit olduğu için okumak istemez ve cümlelerin anlamlarını bildiğini zanneder. Halbuki her kurulan cümle düşenmeye teşvik etmek içindir.

Saygılar

MAG

hayale sürüklenmekinsan insanın neden düşmanıinsanı insan yapansürükleyici yazılar