Sanal bağımlılık psikolojiyi bozuyor.

Çağın yaygın hastalığı sanal bağımlılık.

“Sanal bağımlılık psikolojiyi bozuyor” diyen Psikiyatri Uzmanı Dr. Esra Uğurlu Koçer, bu hastalıkla ilgili önemli bilgiler verdi, korunma ve tedavi yollarını anlattı.

Günümüz teknolojisiyle birlikte internete bağlı kalma süresi giderek artıyor, bu durum da sanal bağımlılığı tetikliyor… Ancak kişileri yalnızlaştırıp, günlük yaşamı, iş performansını ve evlilik hayatını olumsuz etkileyen bu sorun ruh sağlığı için büyük tehdit oluşturuyor. Psikiyatri Uzmanı Dr. Esra Uğurlu Koçer, “Sanal bağımlılık psikolojiyi bozuyor” dedi ve şunları anlattı:
Bayındır İçerenköy Hastanesi’nden Dr. Esra Uğurlu Koçer.

‘KİŞİ BAĞIMLILIĞI KABUL ETMİYOR’

“Başvurularda şikayet genellikle kişinin kendisinden değil yakın çevresinden geliyor. Kişi bu durumun bir bağımlılık olduğunu düşünmüyor, bunu reddediyor. Bu ise kişinin zaten çevresi ile bozulmuş olan iletişiminin kopma noktasına gelmesine neden oluyor. Bir kişinin internete bağlı kalma süresi giderek artıyorsa, internet kullanımı azaltıldığında ya da kısıtlandığında sinirlilik, huzursuzluk gibi yoksunluk belirtileri oluşuyorsa burada bağımlılıktan söz edilir.”.

Detaylar
Haber Linki

bağımlılıken iyi sağlık sistemiEsra Uğurlu Koçerkişilik bozukluklarıözel sağlık kurumları nöbetPsikiyatri Uzmanı Dr.psikolojimiz neden bozuluyor?sanal bağımlılık nedir?sanal nedir?