Şahıslar pompalı mompalı. İç savaşa hazırlanıyorlar.

Ahmet Takan 'Cübbeli Ahmet'in iddialarını yazdı:

Ahmet Takan ‘Cübbeli Ahmet’in iddialarını yazdı:

Türkiye’de tuhaf işler oluyor, gidişat çok kötü ve tehlikeli
Korkusuz yazarı Ahmet Takan, ‘Cübbeli Ahmet Hoca’ olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü’nün iddialarını bugünkü köşesine taşıdı…

Korkusuz yazarı Ahmet Takan, Türkiye’de 2 bin Selefi derneğin bulunduğunu ve bunların silahlandığını öne sürüp ‘İç savaş çıkacak’ uyarısı yapan ‘Cübbeli Ahmet’in iddialarını değerlendirdi.

Çarpıcı değerlendirmelerede bulunan Takan, “Türkiye, işin içinden çıkılmaz bir duruma doğru son sürat ilerliyor… Çok tuhaf işler oluyor… Tekrar etmekte fayda var; gidişat çok kötü ve tehlikeli!..” diye yazdı.

Takan, yazısında şunları kaydetti:

Tarikatlar ve cemaatler sadece devlete sızmakla yetinmedi, ülke gündemini de belirlemekte başat rol oynar hale geldiler. İyi niyetle belirteyim. Bir sürü boş tantana arasında gözden kaçırmış olabilirsiniz… Şu, kamuoyunda Cübbeli Ahmet olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü’nün başına gelenleri. Yok… Yok… Jet ski olayından bahsetmeyeceğim!..

Bir hafta kadar önce Cübbeli Ahmet, kendisini çok seven yandaş bir gazetecinin tv programında şok açıklamalar yapmıştı. Muhterem “iç savaş” uyarısı yapıyordu.

Türkiye’de 2 bin selefi derneğin olduğunu söyleyen Ünlü’nün sözleri aynen şöyleydi;

“Şahıslar pompalı mompalı. İç savaşa hazırlanıyorlar. Özellikle Batman, Adıyaman taraflarında çok selefi akım var. Selefi tarafıyla İran yanlısı Şii tarafın çatışması hazırlanıyor. Barut gibi. Bu silahlanmayı durdurun. Yarın bu işin önünü alamayız. Birisi ‘şeyhim’ diye cihat ilan edecek öbürü mehdiyim diyecek. Birbirini öldürür bu Müslüman millet. Asker bunları vurmak zorunda kalacak. İzmir kaynıyor. Bunlar nasıl müsaade ediliyor. Mutlaka kontrol edilmesi lazım.”

Cübbeli Ahmet'in iddialarıKorkusuz yazarı Ahmet Takanselefi derneğiTarikatlar ve cemaatler