Queensland Üniversitesi’nde fizikçi olan Germain Tobar ve yardımcısı Dr. Fabio Costa.

Zaman Paradoksu

İki Fizikçi, Zaman Yolculuğu Paradoksunu Çözdüğüne İnanıyor.

Queensland Üniversitesi’nde fizikçi olan Germain Tobar ve yardımcısı Dr. Fabio Costa, zaman yolculuğu paradoksunu çözdüğüne inanıyor. Fizikçilerin yaptığı yeni araştırmaya göre, herhangi bir paradoks olmadan zamanda yolculuk gerçekleştirilebilir.

İlk olarak 1940’lı yıllarda ortaya atılan ‘Büyükbaba Paradoksu’, zaman yolculuğunun önündeki en büyük engellerden biri olarak görülüyor. Bu paradoksa göre elinizde bir zaman makinesi olduğunu ve bunu kullanarak geçmişe gidip henüz genç yaşlardaki büyükbabanızı öldürdüğünüzü hayal edin. Böyle bir durumda muhtemelen babanızın ve en nihayetinde kendinizin dünyaya gelmesini de engellemiş olacaktınız.

Eğer siz hiç dünyaya gelmediyseniz, zamanda yolculuk yapmamış ve büyükbabanızı da öldürmemişsinizdir. Bu durumda büyükbabanız yaşamaya devam edecek ve sizin dünyaya gelmenize sebep olacaktı. Paradoks da işte tam burada başlıyor, işler kısır döngüye giriyor. Ancak iki fizikçi, zaman yolculuğunun önündeki en büyük engele bir cevap bulduklarına inanıyor.

Uzay-zaman, paradokslardan kaçınmak için kendi kendini düzeltiyor:

Avustralya’daki Queensland Üniversitesi’nde fizikçi olan Germain Tobar ve yardımcısı Dr. Fabio Costa, zaman yolculuğu paradoksuna bir cevap bulduklarına inanıyorlar. Bazı hesaplamalar yapan Tobar, uzay-zaman sürekliliğinin potansiyel paradokslardan kaçınmak için esasen kendi kendini düzelttiğini söyledi.

Sonuçlar hakkında konuşan Tobar, “Einstein’ın genel görelilik teorisi, zaman döngülerinin veya zaman yolculuğunun – bir olayın kendisinin hem geçmişinde hem de geleceğinde olabilmesi – varlığını öngörüyor, teorik olarak dinamik çalışmalarını tamamen tersine çeviriyor” diyor.

Şu anki bilimsel verilerin, her iki teorinin de doğru olamayacağını söylediğini belirten Tobar hem geleneksel dinamikleri hem de Einstein’ın Görelilik Teorisi’ni bağdaştırabilecek birleşik bir teorinin fiziğin kutsal kasesi olduğunu düşünüyor.

Detaylar, Haber Linki

Dr. Fabio CostaGermain TobarQueensland Üniversitesiuzay paradoksu nedir?Uzay-zaman paradoksuzaman paradoksu nedir?Zaman Yolculuğu Paradoksu