Posta dağıtım çalışanlarına “Muhatap pozitif olsa da tebligatı imzalat” emri .

PTT, tepkilerin ardından tartışmalı genelgeyi geri çekti.

PTT, tepkilerin ardından tartışmalı genelgeyi geri çekti.

PTT Genel Müdürlüğü tüm illere gönderdiği genelgede, posta dağıtım çalışanlarına “Muhatap pozitif olsa da tebligatı imzalat” emri verdi, konunun kamuoyuna yansımasının ardından ise PTT genelgeyi düzeltti.

PTT Genel Müdürlüğü, 81 ile gönderdiği genelge ile alıcının koronavirüs testi pozitif olsa dahi imzalatarak gönderiyi teslim etmesini istedi. Genelgede, “Adrese gidildiğinde muhatap (pozitif ya da temaslı olsun) karantinada olduğunu beyan ederse, imza karşılığında tebligatın muhataba teslim edilmesini, imtina edilmesi halinde durumun tebliğ mazbatasına açık ve anlaşılır bir şekilde şerh edilerek 7201 sayılı Tebligat Kanunu’nun 21 inci maddesinin uygulanması” denildi.

“PERSONELDE TEDİRGİNLİK VE HUZURSUZLUĞA NEDEN OLMASI NEDENİYLE…”

Durumun CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen tarafından gündeme getirilmesiyle PTT Genel Müdürlüğü geri adım atarak, yeni bir genelge daha yayımladı. İkinci genelgede, ilk genelgede yayımlanan hükmün iptal edildiği belirtilerek, “Pandemi sürecinde tebligat dağıtımıyla ilgili Adalet Bakanlığı’nın mevcut mevzuat maddeleri çerçevesinde işlem uygulanmasına ilişkin görüşleri doğrultusunda yapılan ilgi tebliğde yer alan bazı hususların personelimiz arasında tedirginlik ve huzursuzluğa neden olması nedeniyle yeniden anılan Bakanlık nezdinde girişinde bulunulmuştur” denildi.

Detaylar, Haber Linki

ptt genelgeptt geri çekilen genelgeptt teslimat emritebligat zorunlu teslimat