Pandemi sürecinden en çok etkilenen sekörler.

Antalya'da turizm sektörü çalışanları kan ağlıyor!

Antalya’da turizm sektörü çalışanları kan ağlıyor!

Kurban Bayramı tatilinde iç turizmde görülen hareketlilik, salgın nedeniyle geçen yıl arzu edildiği gibi bir sezon geçiremeyen sektör temsilcilerinin yüzünü güldürürken çalışanlar tarafından durum maalesef aynı değil. Antalya’da çalışan turizm sektör çalışanları bu canlılığın iş koşullarına nasıl yansıyacağı konusunda endişeli.

İki yıla yaklaşan pandemi süreci, dünya genelinde ücretli çalışanlar için yaşam koşullarını daha da zorlaştırıp, işsizlik ve yoksulluğun artmasına neden olurken İlk vakanın görülmesinin üzerinden bir buçuk yıl geçen Türkiye için de bu süreç farklı ilerlemedi.

Pandemi sürecinden en çok etkilenen sekörlerin başında gelen turizmde çalışanlar bir taraftan kendilerine dayatılan ücretsiz izinlerle boğuşurken, diğer yandan kısa çalışma ödeneği adıyla dağıtılan sadaka niteliğinde bir gelirle geçinebilmenin yollarını bulmak zorunda bırakıldı ve çoğu profesyonel ve kalifiye turizm çalışanı sektörü bırakarak başka sektörlere yönelmek zorunda kaldı. Turizm sezonunun başlamasıyla birlikte normalleşme adımlarının atılması sonrasında turizm çalışanları kısa süre çalışma sonrasında tekrar işsiz kalacakları korkusu ve endişesiyle sektöre dönmedi.

Turizm gelirlerinde 2020 sezonunda yaşanan düşüş doğrudan sektörde çalışanlara yansırken kısa süreli iş bulabilen turizm çalışanları umutlarını 2021 sezonunda yaşanacak olan artışa bağladılar. Temmuz ayı ile birlikte kısıtlamaların kaldırılması ve yurt dışı uçuşların başlamasıyla turizm sektöründe bir canlılık yaşanmaya başlasa da turizmdeki bu hareketlilik elbette turizm patronlarını sevindirirken sektörde çalışan emekçiler için aynı şeyi söylemek mümkün görünmüyor.

Detaylar, Haber Linki

2021 turizm sezonu antalyaantalya turizm nasıl 2021antalya turizm sezonuantalya turizmciler