Nükleer pil nedir? Nükleer pil teknolojisi.

Nükleer Pil Nedir? Bize Ne Vadediyor?

Nükleer Pil Nedir? Bize Ne Vadediyor?

Nükleer pil nedir? Nükleer pil teknolojisi, elektrik üretmek için radyoaktif izotopların atom çekirdeklerinin kendiliğinden bozunmasına bağlıdır. Nükleer pilin avantajlarından biri, hidrojen yakıt pillerinden yaklaşık on kat ve elektrokimyasal pillerden bin kat daha yüksek enerji yoğunluğuna sahip olmasıdır.

Enerji dönüştürme durumlarına göre nükleer piller ikiye ayrılmaktadır. Bunlar termal dönüştürücüler ve termal olmayan dönüştürücülerdir. Termal olan dönüştürücüler, nükleer bozulmanın ürettiği ısıyı alarak bir kısmını elektriğe dönüştürür. Termal olmayan dönüştürücüler ise; ısıya dönüşmeden önce doğrudan yayılan radyasyondan enerji çekerler.

Bir nükleer pilin çalışmaya başlaması biraz yatırım gerektirebilir fakat son derece uzun ömürlüdür ve düşük bakım ve çalıştırma maliyetlerine sahiptir. Bilim adamlarının dikkatini çeken nükleer pil alanındaki araştırma faaliyetleri son dönemlerde oldukça hızlanmıştır.

Askeri ve ticari uygulamalar dahil olmak üzere birçok uygulama için güvenli bir olanak sağlayan nükleer pil teknolojisi, zorlu çevre koşulları altında bile çalışmasını sürdürebilir. Bu piller yapılan deneylerde, geniş bir sıcaklık aralığı altında, düşük güç uygulamasında bile yüksek enerji yoğunluğu göstermiştir.

Detaylar, Haber Linki

bitmeyen enerjibitmeyen pillerenerjinin döngüsünükleer enerjili pilnükleer pil nedir?