Mesele sadece inanç sahibi olmak değil…

Var olmam veya var olman varlığımızdan kaynaklanmaktadır.

Mesele Müslüman olmak değil, mesele insan olabilmek.

Yüce yaratan insanlara insanlıktan çıktığı için kitaplar göndermiş ve peygamberler seçmiştir. Ve gönderdikleri ile onu bilmemizi ve itaat etmemizi istemiştir.

Onun yüceliği, yarattıkları ve sonsuzluğu tartışılamaz. Siz, ancak insan olup olamamayı tartışabilirsiniz. Seçtiğiniz din aslında size ilk önce insan olmayı öğretiyor. Ancak siz bunu bir türlü anlamak ve kavramak istemiyorsunuz.

Her şey dilde bitiyor ise neden bir bedene sahipsiniz diye kendinize sormanız gerek… Eğer bir beden var ise bunun görevleri ve sorumlulukları olması gerekiyor. Elhamdülillah Müslümanım demek yetmiyor. Üstüne üstlük kabullenmiş bir anlayış ile hiç bir araştırma yapmadan, aklınıza ve kalbinize sormadan size öğretilen kelimeleri de ezberliyorsunuz.

İnsanın yaradılışı yargılamayı gerektirir. Önce kendini sonra ise sahip olduklarını. Sonuç her ne kadar yüce yaratana gitse de bunu yapmak ile yükümlüdür. Öyle lafta İslam lafta Müslümanlık maalesef sizin nasıl bir dine sahip olduğunuzu göstermiyor.

İnsan olmayı beceremedi iseniz sahip olduğunuz inanç ne işe yarayacak…Geldiğimiz bir zaman dilimine bakınız…Her insan yalan söyleyebilir, her insan kolay bir şekilde kandırılabilir ve bizi teknoloji denen makineler yönetebilir. Gerçekleri nasıl bileceksiniz ve nasıl ayırt edeceksiniz.

Şu an insanların insan gibi göründüğüne bakmayınız. İnsan olabilmek varlık olabilmek değildir. Hele ki seçtiğiniz din ile insan olduğunuzu kabul etmek yanılgıdan başka bir durum olamaz.

İnsan olmak bir açılıma sahiptir ve bir ufuktur. Bu açılımın en temelinde doğru, dürüst ve samimi olmak yatar eğer temel sağlam değil ise istediğiniz kadar İslam’ı savunun, istediğiniz kadar Müslümanım değin…

MAG

insan olmak nedir?insanlık nereye gidiyorİslam'ı seçmek yeter mi?Müslüman olmak yeter mi?nasıl bir insanlık var