Manş Denizi’nde 31 kişinin öldüğü tekne faciasının ardından İngiltere Başbakanından açıklama.

İngiltere ve Fransa arasında mektup krizi!

İngiltere ve Fransa arasında mektup krizi! İngilizlerin taktığı lakap Macron’u çıldırtacak.

Manş Denizi’nde 31 kişinin öldüğü tekne faciasının ardından İngiltere Başbakanı Johnson, Macron’a Fransa’yı sorumluluk almaya çağıran bir mektup yazdı. Kriz çıkaran mektupla birlikte iki ülke ilişkileri gerildi. İngiliz medyasında yer alan haberlerde “öfke nöbeti geçiriyor” denilen Macron’a “Teneke Napolyon” ismi takıldı.

Çarşamba günü Fransa’nın kuzeyinde bulunan Pas-de-Calais bölgesinden İngiltere’ye gitmek üzere yola çıkan bir teknenin dün Manş Denizi’nde batması sonucu 31 kişi hayatını kaybetmişti.

İngiltere Başbakanı Boris Johnson, Macron’dan Fransa’dan İngiltere’ye gelen göçmenleri geri almasını istemişti. Johnson, Macron için sosyal medya hesabında paylaştığı açık bir mektupta, “Manş Denizi’ni geçen tüm yasadışı göçmenlerin geri dönüşüne izin vermek için ikili bir geri kabul anlaşması yapmamızı öneriyorum” demişti.

MACRON, YÖNETMİ CİDDİ BULMADI

Macron, İngiltere Başbakanı Boris Johnson’un Fransa’dan İngiltere’ye geçen göçmenleri geri almasını talep etmek için bir kamu mektubunu sosyal medyada yayınlamasını eleştirdi. Johnson’un Manş’taki göç kriziyle ilgili sosyal medyada yayınladığı mektuba tepki gösteren Macron, “Yöntemler ciddi olmadığında şaşırıyorum” dedi.

Detaylar, Haber Linki

ingiltere ve fransa ilişkileriMacron'a "Teneke Napolyon"Manş DeniziManş Denizi tekne faciası