Komplo Teorisyenlerinin, Komplo Teorileri ne kadar gerçek olabilir ki…

Zaman bunun ispatı olabilir.

Komplo Teorisyenleri

Epey bir popüler oldular. Hatta bu kelimeleri benim için kullananlar bile oldu. Bende bu kelimeler ile ilgili biraz düşüncelerimi açıklamak istiyorum.

Araştırmaya gerek yok. Çünkü zaten kelimeler icad edildiğinde onlara anlamlarını katanlar bu kelimeleri icad etmişti. Onlara gidip soramayacağımıza göre aslında bu kelimelerin tanımlarını her kelime gibi uydurmuşlar. Tabi kelimeleri uydurmuşlarda bir takım olaylara bağlayarak bunlara da anlam katmışlar.

Şimdi Komplo kelimesi ne anlama geliyor. İlk düşündüğümdü Mister Colombo aklıma geldi. İkincisi ise kolombiya. Neden çünkü bilinç altımda yatanlar bunlar. Bu kelimeyi ancak bu kelimeler ile bağdaştırabildim.

  • Colombo bir dedektifti. Cinayetler hakkında sürekli teori geliştirerek cinayetleri çözüyordu bilmem hatırladınız mı? Demek ki ilk komplo colombodan geliyor olabilir. Yani gerçekleri teori üreterek çözen bir dedektif.

Bir de ingilizce de complate var, tamamı komplesi demek. Bu biraz daha yakın anlam kattı bizim komplo kelimesine…(Yani tamamı teori)

  • Peki Teori ne demek. Düşündüğümdü hiç bir kelime ile eşleştiremedim işin açıkçısa. Tamamen başka bir kelime ile eşdeşmeyen bir kelime. Bu durum ilginç. Böyle bir meteor gibi bir düşündüm ama maalesef. Bu kelimeyi hecelediğinizde de Te o ri olarak üç hece. Böyle bir inceleme yapar isek Te bildiğimiz Te cetveli O bilinen bir kişi ri nin uydurulmuş bir çok anlamını gördük.

‘Teori’ yi hecelediğimizde variz bir anlam ifade etmemesi bu kelimeye bilerek büyük bir anlam katıldığı gerçeğini ortaya çıkarmıştır. Yani gerçek anlamı.

  • Gelecek de olabilecek veya olamayacak, akla mantığa uygun olan veya olmayan, güçleşmesi olabilirliliği kadar güç olan olayların meydana gelmesi diye tanımlayabiliriz.

Peki neden Teori ve hayal aynı anlamda değil. Hayal de bir nevi gerçekleşmeyecek düşünceler değil mi? O zaman teoriyi hayalden ayıran teorinin gerçekleşebileceği olasılığımıdır. Peki hayalin yok mu? Tabi ki onun da gerçekleşme ihtimali var.

Buradan çıkarmamız gereken konu şu; Komplo Teorisyenleri hayal üzerine pekiştirme yapıp bize bir takım gelecek olayları anlatıyor olabilirler ama bunların hiç bir zaman olmayacağını kabul etmemek aptallıktan başka bir durum değildir. Ayrıca bulunduğumuz zaman diliminde bunlar komplo Teorisi olarak kabul edilmekte. Belki Komplo Teorilerinin gerçekleşeceği zaman diliminde bunlar normal birer gelişme ve olay olacaktır.

Şunu anlatmaya çalışıyorum siz; size söylenen komplo Teorilerinin bulunduğu zamana göre onları komplo Teorisi olarak kabul ediyorsunuz. Zaman değiştiğinde Komplo Teorisi gibi bir durum söz konusu olmayacak.

Şunuda eklemeliyim ki geçmiş hakkında komplo teorisi diye bir durum söz konusu olamaz. Komplo Teorisi gelecek ile ilgili varsayımlar ve düşüncelerdir. (Hayaller veya fikirler)

MAG

gerçleşmesi mümkün olmayacakkomplo teorisi ne demek?komplo teorisi üretmekkomplo teorisyenleritamamen hayali