Kadınların regl dönemindeki kanamaların sona ermesi.

Orta yaşa gelmeden hazırlanın.

Türk Jinekoloji ve Obstetrik Derneği Başkanı Prof. Dr. Ateş Karateke, halk arasında “kadınların regl dönemindeki kanamaların sona ermesi” şeklinde tanımladı.

Menopozun her kadının hayatının bir döneminde yaşayacağı normal bir süreç olduğunu aktaran Karateke, “Kadınlar belirli bir yaşa geldiklerinde menopoza gireceklerini bildiklerine göre vücutlarını çok daha önceden bu sürece hazırlamaları uygun olacaktır.

Her kadında olmasa da genellikle ateş basması, eklem ağrıları, kilo alımı, kalp ve şeker hastalıkları gibi pek çok sağlık sorunu menopoz dönemindeki kadınlarda görülebilmektedir. Bu sorunlardan korunmak ve daha konforlu bir menopoz süreci yaşayabilmek için kadınlar orta yaşlara gelmeden önce menopoz dönemleri için hazırlık yapmalıdır.” ifadelerini kullandı.

Kareteke, menopoz dönemi ile kısa sürede kadın vücudunda birtakım değişikliklerin başladığını dile getirerek, ateş basması, terleme ve uykusuzluğun kısa sürede etkisini gösterdiğini vurguladı.

Detaylar
Haber Linki

en iyi sağlık sistemikadın regl dönemi kanamakadınların regl dönemiObstetrik Derneği BaşkanıProf. Dr. Ateş Karatekesağlıklı et hangisiTürk Jinekoloji