Kadınlar, birikmiş faturalar, ödenemeyen kiralar ve artan borçlarla boğuştuklarını anlattı.

Sofraya koyacak sebze yok!

Saatte 5 lira kazanan kadınlar anlattı: Sofraya koyacak sebze yok!

Kadınlar, birikmiş faturalar, ödenemeyen kiralar ve artan borçlarla boğuştuklarını anlattı: 1000 pantolon düğmesini 2 saatte 10 liraya dikiyoruz, çocuklara hamburger bile alamıyoruz.

Pandemi sürecinde artan zam ve hayat pahalılığı memleketin her köşesinde yurttaşların hayatını zorlaştırıyor. Peki koronavirüs salgını sürecinde yoksulluk tablosu derinleşirken kadınlar neler yaşıyor? İstanbul İkitelli’de konuştuğumuz kadınlar, birikmiş faturalar, ödenemeyen kiralar ve büyüyen borçlarla boğuştuklarını anlattı. Kadınlar, çocuklarının eğitiminde de birçok sorun ve problemle karşı karşıya kaldıklarını söyledi.

Fatma ve Nurcan aynı apartmanda yaşıyor ve eltiler… İki kadının yaşadıkları hemen hemen aynı. “Geçen çocuklar televizyonda hamburger reklamlarını görmüş. Ama çocuklara aldığımız bir hamburger bütçemizi sarsıyor” diyen Nurcan’ın sözlerine Fatma şu cümleyi ekliyor: “5 ay sebze bulamadım sofraya koyacak.”

2 SAAT ÇALIŞIYOR, 10 TL KAZANIYOR

Eşinin salgın bahanesiyle işten çıkarıldığını aktaran Fatma, “Eşim 5 ay işsiz kaldı, koronayı bahane ederek işten çıkardılar. Uzun süre iş bulamadı. İş için gittiği her kapı kapandı. Daha yeni iş buldu. Bu süreçte faturalar ve ev kirası birikti. Geçtiğimiz ay doğal gazı kesmeye geldiler, yalvardım yakardım. Gelen yetkili çocukları gördü de doğal gazı kapatmadı” dedi.

Kendisinin de evde düğme işi yaptığını anlatan Fatma, “Pantolon düğmesi bunlar. Yaptığım düğmelerin 1000 tanesi 10 TL. İki saatte anca 1000 tanesini bitiriyorum. Çocuklarla ilgilenemiyorum. Mecburum evde çalışmak zorundayım, ev bütçesine katkısı oluyor. Çocuklar küçük, dışarıda da çalışamam. Bir kişinin çalışmasıyla bu pahalılıkta yaşamak çok zor” dedi.

“PAZARA GİTMEYELİ AYLAR OLDU”

Detaylar, Haber Linki

çalışan bayanlarçalışan ev kadınlarıçalışma saati ev kadınıevden çalışabili miyim?evden çalışma saat ücretisaatlik ücret ev kadını