Kadına şiddet sahnelerini görünce tepki gösterip salonu terk etti.

Tekirdağ'da Tiyatro Oyunu.

Tekirdağ’da Tiyatro Oyununu Yanlış Anlayan Seyirciler Salonu Terk Etti.

“Bayrak” isimli tiyatro oyununu izlemek için ellerinde Türk bayraklarıyla salonu dolduran vatandaşlar, vatan sevgisi yerine kadına şiddet sahnelerini görünce tepki gösterip salonu terk etti.

İstanbul Devlet Tiyatrosu, ödüllü ‘Bayrak” oyunu ile Trakya turnesine çıktı. Adının ‘Bayrak’ olması nedeniyle Trakyalılar, Türk bayraklarıyla salonu doldurdu. Ancak oyunun konusu eşini öldüren bir adamın hikâyesini anlatıyordu. Bazı izleyiciler, oyunda sigara içildiği, hakaret sözleri kullanıldığı gerekçesiyle salonu terk etti.

OYUNUN ADI “BAYRAK” OLUNCA…

İstanbul Devlet Tiyatrosu, 13. Afife Tiyatro Ödülleri töreninde en başarılı yerli oyun yazarı dalında Cevat Fehmi Başkut Özel Ödülü’nü alan “Bayrak” adlı oyunla Trakya turnesine çıktı. Oyun, Tekirdağ İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nün önerisiyle Tekirdağ’ın Ergene Kültür ve Sanat Derneği’nin düzenlediği etkinlikte Ergene Ulaş Düğün Salonu’nda sahnelendi. Ancak oyunun “Bayrak” adı yanlış anlaşılınca ilginç bir tepki yaşandı.

Detaylar
Haber Linki

sahneyi tek eden seyircilertekirdağ kavga ölen kimtekirdağ sel baskınıtekirdağ tiyatro oyunutiyatro oyunları tekirdağyasaklanan tiyatro oyunu