Huzursuz bacak sendromu (HBS) birçok farklı nedeni vardır.

Huzursuz Bacak Sendromu İçin Doğal Çözümler.

Huzursuz Bacak Sendromu İçin Doğal Çözümler.

Huzursuz bacak sendromu (HBS) birçok farklı nedeni vardır. Her koşulda olduğu gibi, belirti rahatlamasından daha fazlasını sağlamak için temel nedenlerin tedavi edilmesine yardımcı olur. Sinir sistemini desteklemek, doğru yiyecekleri yemek ve eksiklikleri gidermek için bazı takviyeleri almak, Huzursuz bacak sendromu için yararlı olacaktır.

HBS’yi tedavi etmek için kullanılan reçeteli ilaçlar (genellikle nöbet önleyici ilaçlar), beynin kimyasını değiştirerek ve sinir sinyallerine yanıt vererek bunu yapar. Bu ilaçların yan etkileri çok tehlikeli olabilir. Sık görülen semptomlar beyin hasarından halüsinasyonlara, seğirmeye kadar her şeyden (ilk başta durmaya çalıştığımız şey) kadar değişebilir. Huzursuz Bacak Sendromu İçin En İyi Ev İlaçları

HBS’yi Durdurmak İçin Doğal Çözümler

Birçok geleneksel doktor bile reçeteli ilaçlara başvurmadan önce yaşam tarzı değişiklikleri ve doğal yöntemler önerecektir.

HBS semptomlarını hafifletmeye yardımcı olan vitaminler şunlardır:

Magnezyum

Magnezyum, huzursuz bacak sendromu için en popüler doğal takviyelerden biridir. Maalesef magnezyum eksikliği, modern toplumumuzda toprağın tükenmesinden dolayı yaygındır. Şeker, alkol, kafein, bazı ilaçlar ve hatta stres vücudumuzun magnezyum depolarını tüketebilir. Gece İyi Bir Uyku İçin Magnezyum Spreyi

Araştırmacılar, bacaktaki bazı kasların, özellikle de baldır kasının arka solu ve shin kemiğinin sağındaki kas olan HBS’lerde farklı işlev gösterdiğini bulmuşlardır. Uygun magnezyum seviyeleri bu düz kas liflerinin gevşemesine yardımcı olur ve sağlıklı bir sinir sistemi için gereklidir. Çok fazla demir de magnezyum tüketebilir, bu nedenle bu takviyeler aşırı alınmamalıdır.

Selenyum

Selenyum, HBS ile doğrudan bağlantılı olduğu düşünülen vücuttaki dopamin fonksiyonunu destekler. Yapılan bir araştırmada 50 ve 200 mikrogram (mcg) selenyum takviyesi HBS semptomlarını belirgin şekilde iyileştirdi. Her iki grupta da iyi sonuçlar elde edildi, bu nedenle araştırmacılar 50 mcg’lik bir dozun daha uygun olacağı sonucuna vardılar. Sadece bir Brezilya cevizi 77 mikrogram selenyum içerir.

Demir

Demir vücuttaki dopamin işlevi için de gereklidir. Huzursuz bacak sendromu olanların beyinde demir seviyelerinin çok düşük olduğu bulundu. Demir Eksikliği Nasıl Anlaşılır?

HBS’li hastaların yaklaşık% 30’u semptomlarını gidermek için demir takviyeleri kullanabilir. Çok fazla demir, huzursuz bacak sendromu ile bağlantılı başka bir besin olan magnezyum tüketebilir. Ek olarak, çok fazla demir, sindirim sorunu olan kişilerde belirli patojenik bakterilerde bir artışa katkıda bulunabilir.

D vitamini

Mutlu vitamin olarak bilinen D vitamini, huzursuz bacak sendromunda da rol oynar. D vitamini beyindeki dopamin ve metabolitlerinin seviyelerini artırarak ve dopamine bağlı nöronları toksinlerden koruyarak önemli bir rol oynayabileceğini göstermektedir. HBS birçok çalışmada D vitamini eksikliği ile ilişkilendirilmiş ve hastalık şiddeti D vitamini düzeyleri ile ters orantılı olmuştur. D Vitamininizi Arttıracak Yiyecekler

Detaylar, Haber Linki

bacak sendromubacakların sık hareketigece bacak hareketlerineden uyuyamıyorumuykusuzluk bacaklaruykusuzluk ve bacaklar