‘Hayat pahalılığı’ başta Ruslar olmak üzere Türkiye’deki yabancıları da zorluyor.

Antalya'dan göç rotası terse döndü: Yabancılar gidiyor

Antalya’dan göç rotası terse döndü: Yabancılar gidiyor.

İkamet iznine sahip yabancılardan 17 bini son dört ayda kenti terk ederken, yılın başından bu yana gidenlerin oranı yüzde 16’ya ulaştı.

‘Hayat pahalılığı’ başta Ruslar olmak üzere Türkiye’deki yabancıları da zorluyor. Antalya’dan sadece son 4 ayda ayrılan “ikamet izni sahibi yabancı” sayısı 17 bini aştı. Yabancıya konut satışı da yılın dokuz aylık döneminde yüzde 29,23 azaldı.

Ekonomim’de yer alan habere göre; Rusya-Ukrayna savaşı nedeniyle Antalya’ya göç eden başta Rus vatandaşları olmak üzere ikamet izni ile kalan yabancılar ülkelerine geri dönüyor. Rusya-Ukrayna savaşıyla birlikte başta Antalya olmak üzere Türkiye’de yaşamaya başlayan binlerce Rus ve Ukrayna vatandaşı Antalya ve ilçelerinde kiraların yükselmesine neden olmuştu. Ancak Türkiye’deki yüksek enfl asyon ve hayat pahalılığının yanı sıra astronomik seviyelere ulaşan kiralar ve konut karşılığı vatandaşlık edinme bedelinin 450 bin dolara yükseltilmesi Antalya’da yaşayan yabancıların azalmasına neden oldu.

  • Antalya Göç İdaresi Müdürlüğü’nün verilerine göre 22 Haziran 2023 tarihinde 148 bin 597 olan ilde ikamet iznine sahip yabancı sayısı 26 Ekim 2023 tarihinde 131 bin 659’a geriledi. Buna göre sade 4 ayda 17 bin ikamet iznine sahip yabancı, Antalya’dan ayrılırken, yılbaşından bu yana ayrılanların sayısı da 25 bine ulaştı.

Detaylar Haber Linki

antalya hayat pahalılığıantalyadan ayrılan ruslarruslar geri dönüyor antalyaruslar geri mi dönüyor