Habertürk ekranlarında Mehmet Akif Ersoy’un sunduğu bülten.

Ateş ölçme cihazlarının yarardan çok zararı var

Prof. Dr. Mehmet Ceyhan: Ateş ölçme cihazlarının yarardan çok zararı var.

Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, koronavirüs salgınına ilişkin merak edilenleri Habertürk ekranlarında Mehmet Akif Ersoy’un sunduğu bültende cevapladı. Burada yaptığı açıklamada, neredeyse bütün mekanlara girişlerde uygulanan ateş ölçümlerinin gereksiz olduğunu vurgulayan Ceyhan, bu uygulamanın düşünülenin aksine bir risk oluşturduğunu belirtti.

Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları Bilim Dalı Öğretim üyesi ve Enfeksiyon Hastalıkları Derneği Başkanı Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, Habertürk’te yayınlanan Habertürk Manşet isimli bültene konuk oldu.

Burada sunucu Mehmet Akif Ersoy’un koronavirüs salgınına ilişkin değerlendirmelerde bulunan Ceyhan, neredeyse bütün mekanlara girişlerde uygulanan ateş ölçümlerinin gereksiz olduğunu vurgulayarak, bunun düşünülenin aksine bir risk oluşturduğunu belirtti.

İşte Ceyhan’ın açıklamalarından öne çıkanlar;

KORONAYI MASKE Mİ AZALTTI? VİRÜS ESKİSİ KADAR ÖLÜMCÜL MÜ?

”Evet, koronavirüsü maske azalttı. Dünyaya baktığımız zaman büyük bir artış trendi var. Salgının ‘en çok problem’ dediğimiz dönemde yani mart sonu, nisan başı dünyada günlük vaka sayısı günlük 50 binken şu anda günde 350 bini aşkın vaka bildiriliyor. Virüs, eskisi kadar ölümcül aslında. Oran olarak düşük çıkıyor ama dünyada ölenlerin sayısı günde 5-6 bin artıyor.

Detaylar, HAber Linki

ateş ölçerin zararlarıateş ölçerler sağlıklı mımaskeler ne kadar zararlıProf. Dr. Mehmet Ceyhan