Gizlilik odaklı arama motoru DuckDuckGo.

Kullanıcıların Favorisi Haline Gelmeye Başladı.

Gizlilik Odaklı Arama Motoru DuckDuckGo, Kullanıcıların Favorisi Haline Gelmeye Başladı.

Gizlilik odaklı arama motoru DuckDuckGo, ağustos ayına dair bazı veriler paylaştı. Şirket tarafından paylaşılan verilerde, kullanıcıların ağustos ayında 65 milyar DuckDuckGo araması yaptıkları ortaya çıktı. Bu arama miktarı, DuckDuckGo’nun her gün biraz daha popülerleştiğini gösteriyor.

İnternet kullanımının yaygınlaşmasıyla kritik bir önem arz eden siber güvenlik ve gizlilik, bugün pek çok kullanıcı tarafından önemsenen bir konu. Özellikle de ABD ve Microsoft gibi şirketlerin kullanıcıları takip ettikleri düşünülmesi, tüketicileri farklı alternatiflere yönlendiriyor. İşte bu alternatiflerden bir tanesi de “DuckDuckGo”. Şirkete göre bu arama motoru, görülmemiş bir hızla büyümeye devam ediyor.

DuckDuckGo’nun resmi Twitter hesabından yapılan açıklamalara göre kullanıcılar ağustos ayında, 2 milyar DuckDuckGo araması gerçekleştirdiler. Ayrıca şirketin istatistiklerine göre 4 milyondan fazla kullanıcı, DuckDuckGo’yu mobil uygulama ya da tarayıcı eklentisi olarak kullanıyor. Şirket, bu istatistiklere göre yaklaşık 65 milyon kullanıcısının olduğunu tahmin ediyor.

DuckDuckGo, temelinde Google veya Microsoft’un Bing’i gibi bir arama motoru. Ancak geliştiriciler, bu arama motorunda kullanıcıların gizliliklerine odaklanıyorlar. Şirketin iddiası, DuckDuckGo üzerinden yapılan aramaları takip etmediklerine ek olarak, ziyaret edilen internet sitelerinin de kullanıcıları takip etmelerini engelledikleri yönünde. İşte bu özellikler, kullanıcılar tarafından da yakından takip ediliyor gibi görünüyor.

DuckDuckGo’yu kullanmak istemeniz durumunda, iOS ya da Android için uygulama indirebiliyorsunuz. Bu uygulama, bir internet tarayıcısı olarak karşınıza çıkıp, internetteki gizliliğinizi sağlıyor. DuckDuckGo’ya masaüstünden erişmek istediğinizdeyse bu arama motorunu doğrudan kullanabiliyor ya da Google Chrome için oluşturulmuş eklentiyi yükleyebiliyorsunuz. Bu eklenti sayesinde Google Chrome’da gezinti yaparken, gizliliğiniz sağlanmış oluyor.

Detaylar, Haber Linki

duckduck go arama motorudürüst çalışan aramapopuler arama motorlarıyeni arama motorları