Geçen yıl 4 Kasım’da tutuklanan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş.

HDP’li Selahattin Demirtaş bugün hakim karşısına çıkıyor.

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın Ankara 19. Ağır Ceza Mahkemesi’nde tutuklu yargılandığı davanın ilk duruşması bugün yapılacak.

Geçen yıl 4 Kasım’da tutuklanan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın ‘örgüt yöneticiliği’ suçlamasıyla yargılandığı ana davanın ilk duruşması, bugün Ankara’da görülecek. Demirtaş’ı savunmak üzere duruşmaya Türkiye’nin pek çok farklı kentinden 1200’e yakın avukatın katılması bekleniyor. Duruşma Ankara Adliyesi’nden Sincan Cezaevi Kampüsü’ndeki bir salona alındı.

EDİRNE-ANKARA ARASI KELEPÇEYE RET

Demirtaş, hakkında açılan bir başka davada bir çeşit video konferans sistemi olan Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) yoluyla ifade vermek yerine duruşmaya katılmak istemişti. Ancak Edirne’den Ankara’ya kelepçeyle getirilmeye çalışılınca kelepçeyi reddetmiş ve duruşmaya katılmamıştı. Dolayısıyla Demirtaş’ın bugün yapılacak duruşmaya katılma ihtimali düşük olarak değerlendiriliyor.

SORUŞTURMA DİYARBAKIR’DA BAŞLATILDI: 142 YILA KADAR HAPİS CEZASI

Selahattin Demirtaş’ın tutuklu olduğu dava Diyarbakır’da açılmış ardından güvenlik gerekçesiyle Ankara 19. Ağır Ceza Mahkemesi‘ne gönderilmişti. Demirtaş hakkında ‘terör örgütü kurma, yönetme, örgüt propagandası, suç ve suçluyu övme’ suçlamalarıyla 142 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılmıştı.

Detaylar
Haber Linki

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaşhdp ile ilgili haberlerpkk ve hdp ilişkisiselahattin demirtaş suçlamalarsuçlamalar hdp eş genel başkanı