Fırsat vermez isen fırsat doğmaz…

Mesele oy kullanmak değil gelecekte iyi bir ekonomik hayat oluşturmaktır.

Bu demek değil ki herkese fırsat vereceksiniz ve sizi yönetmeye kalkacaklar. Ancak gerçek yönetim elde edilen değil hak edilen görevdir.

Kimlerin ülkeyi yönetmeye hak ettiğini bir düşünün. Tek yapmanız gereken düşünmek.

Düşünürken hayatınızı ekomoiye, ekonominizi çalışma hayatınıza, çalışma hayatınızı ise paraya yada maddeye bağlıyor iseniz sizi yönetenlerin size iyi bir ekonomi vermesi gerek.

Bunu anlamanın en kolay yoluda markete gittiğiniz de alışveriş yapmaktır. İşte o zaman ülkenizin iyi bir ekonomi ile yönetilip yönetilmediğini görebilirsiniz.

Çünkü ailenizide ekonomi ile yönetiyorsunuz. Eğer bir Anne yada Baba iseniz çalışmak para kazanmak ve iyi bir hayat bırakmak sizin göreviniz hele ki bir kaç tane çocuk yaptı iseniz.

bu durumda şunu bilmemiz gerek hayatımız ekonomiye bağlanmıştır. Bunun olmasının en büyük nedenleri de kaybedilen kültür, kaybedilen saygı, kaybedilen sevgi, kaybedilen hoşgörü ve merhamettir.

Eğer bunları kaybetmese idik bunlar hayatımızın ilk kademesinde ikinci kademesinde ise ekonomi gelirdi.

Demek ki şuanki yaşantımız sahip olduğumuz ekonomik yapıtan ibaret. Oda kazandığımız para ve harcamalarımızla bize nasıl bir ülkede ve hangi ekonomi ile yönetildiğimiz göstermektedir.

O zaman sonuç nedir.

Sizi yönetenler veya yönetmek isteyenler maddi olarak size iyi bir ekonomi veremediği sürece ülkeyi yönetmemeleri, vaatte bulunmamaları gerektiği gibi yalandan uzak ve gerçeklere yakın bilgiler vermeleri gerek.

Sizin sandığa gidip oy kullanmanız demek sahip olduğunuz ekonomik hayatı birisine fırsat vererek emenat etmeniz veya onu size daha kaliteli yapması için görev vermenizdir.

Eğer oy kullandığınız pusulada bunu yapacak birini göremiyor iseniz oy kullanmayın. Çünkü bu doğru olandır.

 

 

ekonomik yapı nedir?kime fırsat vermeliyimneden oy kullanıyorumneden oy kullanıyoruz