Film dağıtım ve sinema işletmeleri ile yaşanılan fiyat anlaşmazlığı.

Yılmaz Erdoğan: Sadece Cem ve Şahan değil.

Yılmaz Erdoğan: Sadece Cem ve Şahan değil…

Film dağıtım ve sinema işletmeleri ile yaşanılan fiyat anlaşmazlığı nedeni ile son çektiği filmi ‘Organize İşler Sazan Sarmalı’ filmini vizyona sokmayan ve “Sinema sektörü bitme noktasına geldi” diyen ünlü oyuncu ve senarist Yılmaz Erdoğan önceki gün İstinyePark’da objektiflere takıldı.

Öğle saatlerinde bir toplantı için alışveriş merkezine gelen ve toplantı sonrası aracını beklerken gazetecilere poz veren Yılmaz Erdoğan, gazetecilerin sorularını yanıtladı. Gazetecilerin protestonun son durumunu sorması üzerine soruları yanıtlayan ünlü oyuncu, “Arkadaşlar biz kararlıyız, Türk sinemasını bir şekilde kurtarmak zorundayız. Görüşmelerimiz devam ediyor. Bir mutabakat metni hazırladık, Film dağıtım ve sinema işletmelerini ile toplantılar yapıyoruz. Bizi anlayan ve hak veren firmalar var, tam tersi anlaşmaya yanaşmayan firmalar da var. Yakın zaman da bu iş bir sonuca bağlanacak. Bizimle olanlar ile yolumuza devam ederiz. Eskiden ‘Filmimiz tüm sinemalarda’ diyorduk. Anlaşma sağlayamazsak, anlaşma sağladıklarımızın ismini söyleyerek ‘Filmimiz sadece bu sinemalarda’ deriz” şeklinde konuştu.

Detaylar, HAber Linki

filmler neden vizyonda değilfiyat antlaşmazlığı sinemaOrganize İşler Sazan Sarmalısinema sektörü bitiyor muvizyona girmeyen filmler