Endonezya’nın Batı Sulawesi eyaletinde meydana gelen 6,2 büyüklüğündeki deprem.

6,2 büyüklüğünde deprem: Ölü ve yaralılar var

Endonezya’da 6,2 büyüklüğünde deprem: Ölü ve yaralılar var.

Endonezya’nın Batı Sulawesi eyaletinde meydana gelen 6,2 büyüklüğündeki depremde en az 4 kişi öldü, 637 kişi yaralandı. Deprem sonrası 3 bin kişi güvenli alanlara tahliye edildi. Yetkililer, artçı sarsıntılar nedeniyle bölge halkına yüksek binalardan kaçınması uyarısı yaptı.

Meteoroloji İklim ve Jeofizik Kurumu (BMKG),merkez üssü eyaletin Majene kentinin 6 kilometre kuzeydoğusunda olan depremin yerin 10 kilometre derinliğinde kaydedildiğini açıkladı. Depremin, Palu ve Makasar kentlerinde de hissedildiği belirtildi.

Ulusal Afet Yönetim Ajansı Bilgi ve İletişim Merkezi Başkanı Raditya Jati, bölgedeki depremde 3 kişinin hayatını kaybettiğini ve 24 kişinin yaralandığını aktardı.

AA’nın haberine göre; depremde, yaklaşık 62 ev ve bazı kamu kurumlarının hasar gördüğünü bilgisini paylaşan Jati, şu ana kadar 2 bin kişinin güvenli alanlara tahliye edildiğini ve gerekli yardım çalışmalarına başlandığını ifade etti.

ÖLÜ VE YARALI SAYISI ARTIYOR

Endonezya’nın Batı Sulawesi eyaletinin Majene kentinde meydana gelen 6,2 büyüklüğündeki depremde ölü sayısının 4’e yükseldiği bildirildi.

detaylar, Haber Linki

  • One
2021 yılı depremleriBatı Sulawesi eyaletiendonezya da yeni depremEndonezya'nın Batı SulawesiMajene kenti