Elektrikli scooter ların yasal düzenlemesi.

CHP'li Torun: Yandaş şirketler, elektrikli scooter ile zengin edilecek.

CHP’li Torun: Yandaş şirketler, elektrikli scooter ile zengin edilecek.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, TBMM’de görüşmeleri süren Türkiye Çevre Ajansı ile ilgili yaptığı değerlendirmede, çevrenin korunmasıyla ilgili düzenlemeleri desteklemeye hazır olduklarını ancak görüşülen teklifte tehlikeli maddelerin yer aldığını belirterek, elektrikli scooter düzenlemesine dikkat çekti. Torun, “Anlaşılan yine bazı yandaş şirketler, elektrikli scooter temini üzerinden zengin edilecek” dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, TBMM’de görüşmeleri süren Türkiye Çevre Ajansı ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Torun, CHP olarak çevrenin korunmasıyla ilgili düzenlemeleri desteklemeye hazır olduklarını, fakat görüşülen teklifte tehlikeli maddelerin yer aldığını belirtti.

“SARAY’A SAĞLI PARALEL BİR YAPI KURULUYOR”

Teklifle birlikte Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın bazı yetkilerinin kurulmak istenen ajansa devredileceğini işaret eden Torun, “Bu düzenlemeleri Bakanlık kendi bünyesinde gayet hayata geçirebilirdi. Neden böyle büyük bütçeli bir ajansa ihtiyaç duyuluyor? Maddelere bakınca görüyoruz ki aslında ihalelerinde dahi Cumhurbaşkanı’nın söz sahibi olacağı, Saray’a bağlı paralel bir yapı kuruluyor” diye konuştu.

“30 BİN TL’LİK BALLI MAAŞ ALACAK”

Torun, ajansın yönetimine 7 üyenin Çevre ve Şehircilik Bakanı’nın ‘keyfine’ göre atayacağını söyleyerek, “Başkanı 30 bin liraya kadar maaş alabilecek. Bir kere atamaların bu şekilde yapılacak olması Anayasa’nın 128. Maddesine açıkça aykırı. Millet yoksulluğun altında inim inim inlerken burada ballı maaşlı yeni bir arpalık kuruluyor” dedi.

Detaylar, Haber Linki

elektrikli scotterlarküçük elektrikli bisikletlermeclis elektrikli scotteryasal düzenleme elektrikli scotter