Dünyanın en zengin insanları gezegenin dışına kaçmak istiyor.

Acaba neden?

İnsanlığın uzayda çocuk sahibi olabilmesi için önemli çalışma

Dünyanın en zengin insanları gezegen dışına kaçmak istiyor. Ancak uzayda erkeklerin sperm yapılarının bozulma ihtimali var ve bu üremeyi zorlaştırıyor. Bilim insanları buna bir çözüm bulmuş olabilir.

Jeff Bezos ve Elon Musk gibi milyonerler önümüzdeki on yılda gezegen dışına hızla kaçış için hazırlanıyorlar. Ancak şöyle bir sorun var ki; onlarla beraber giden milyarca küçük yolcu bu göçten sağa çıkmayabilir. Yeni araştırmalara göre erkek yolcuların oraya vardıklarında spermlerinin artık güçlü olmayabilir. Bu sebepten ötürü dünyanın en zengin insanları buna çözüm bulmaya giriştiler.

Şimdiden şöyle bir çözüm için deneylere başlandı: Spermleri dondurarak kurutmak. Türünün ilk örneği bu deneyde Japon araştırmacılardan oluşan bir ekip dondurularak kurutulmuş fare spermlerini ISS’ye (Uluslararası Uzay İstasyonu) gönderdi. Ekip ISS’de altı yıldan sonra bile farelerin uzay sperminin, dünyadaki durumlarıyla eşit ölçüde sağlık ve aktif olduğunu gördü. Hatta ek bir X-ışını deneyiyle, bu olumlu sonucun 200 yıla kadar uzay radyasyonuna maruz kalmasıyla devam edebileceğini tahmin ediyor.

Yamanashi Üniversitesi’nde üreme biyolojisi yardımcı doçenti ve araştırmanın ilk yazarı Sayaka Wakayama, bu bulguların insanları yeni bir uzay çağına hazırlayacağını söylüyor. Araştırmacılara göre bu işlem, Ay veya Mars kolonilerine uzayda yolculuk yapmak için standart bir uygulamaya dönüşebilir gelecekte.

Detaylar, Haber Linki

Uzay Kelimesi İle İlgili Diğer Haberler

Takıda Son Nokta
İnsanlığın uzayda çocuk sahibiuzayda çocuk sahibi olmauzayda doğumuzayda yaşam