Bireysel görünerek vergi ödemeyen kişiler için Yargıtay’dan emsal bir karar.

Yurt dışından getirdiği ürünleri satanlara kötü haber!

Yurt dışından getirdiği ürünleri satanlara kötü haber!

AliExpress gibi çeşitli internet siteleri üzerinden sipariş ettiği ürünleri ülkemizde satan büyük bir kitle bulunuyor. Bu seçenek ürünün yurt dışından gelmesini veya gümrük işlemlerinin tamamlanmasını beklemek istemeyenlere cazip geliyor.

Bunu gelir kapısı haline getiren, ancak bireysel görünerek vergi ödemeyen kişiler için Yargıtay’dan emsal bir karar çıktı. eBay’dan aldığı ürünleri ülkemizdeki bir internet sitesinde satışa sunan sanığın “kaçakçılık” suçu işlediğine hükmedildi.

Yargıtay’dan Wi-Fi şifresi kararı! Her iki taraf suçlu! Yargıtay’dan Wi-Fi şifresi kararı! Her iki taraf suçlu!
Yargıtay Wi-Fi şifresi konusunda emsal niteliğinde bir karara imza attı. Facebook sayfasında küfür ve hakaret dolu mesajlar gelen kişi konuyu yargıya taşıdı ve internet sahibine kötü haber geldi.

Yurt dışından getirdiği ürünleri vergisiz satanlara ceza!

Özetlemek gerekirse: eBay’den çoğunluğu dijital kamera olan elektronik eşya ithal eden bir kişi, bedeli 150 euro’yu geçmediği için (bu muafiyet sınırı uzun süre önce kaldırıldı) gümrük vergisi ödemedi ve ürünleri ülkemizde satışa sundu.

Bu durumun farkedilmesi üzerine satıcı hakkında, Kaçakçılıkla Mücadele Kanununun, “Eşyayı, gümrük işlemlerine tabi tutmaksızın Türkiye’ye ithal eden kişi, bir yıldan beş yıla kadar hapis ve on bin güne kadar adli para cezası ile cezalandırılır.” hükmünü içeren 3/1. maddesi uyarınca kamu davası açıldı.

Detaylar, HAber Linki

ali ekspress alım satımkaçak satışlarkayıtsız satış kaçakçılıkvergiye kayıt olmadan satış