Bilimsel çalışmaları ile ön plana çıkan İngiltere, yeni bir Güneş yaratma peşinde

İngiltere yeni bir Güneş yaratacak işte o tarihi proje.

İngiltere yeni bir Güneş yaratacak işte o tarihi proje.

Bilimsel çalışmaları ile ön plana çıkan İngiltere, yeni bir Güneş yaratma peşinde. İşte proje ile ilgili merak edilen bütün detaylar.

Güneş enerjisinden daha fazla yararlanılması için İngiltere, yeni bir güneş yaratmayı planlıyor. Bundan kısa bir süre önce, Sovyetler Birliği ve ABD gibi ülkeler nükleer fisyon denilen son derece zararlı denemeler yapıyordu. Bu denemeler ile birlikte, atom parçalamak çok popüler oldu. İlerleyen yıllarda bunun devasa radyasyon kazalarına neden olduğu ortaya çıktı.

Bütün bu gelişmeler ışığında insanlar çok daha yararlı bir enerji kaynağı bulmaya çalıştı. Bu enerji kaynakları, ilk etapta yenilenebilir enerjiler oldu. Elbette fosil yakıtlar her zaman için en fazla talep görenler içerisinde yer alıyordu. Ancak onların bir sınırının olması dezavantajlar arasındaydı.

Yeni enerji kaynağı arayışları hidrojene yönlendiriyor.

İngiltere tarafından yapılan çalışmalar sonucunda, nükleer füzyon dinlen bir sistem geliştirildi. Elbette bu sistem sadece İngiltere’ye ait değil.

Detaylar, HAber Linki

Gündem

fosil atıkları ve güneşgüneş enerjisinden faydalanmagüneş enerjisini kullanmaingiltere bilimsel çalışmalaryeni bir güneş yaratma