AKP tabanındaki genç neslin Erdoğan’dan uzaklaştığı

Erdoğan - Süleyman Soylu analizi.

ABD’den dikkat çeken Erdoğan – Süleyman Soylu analizi.

Amerikan İlerleme Merkezi’nin yayınladığı son raporda, “AKP tabanındaki genç neslin Erdoğan’dan uzaklaştığı” tespiti yer aldı.

Amerikan İlerleme Merkezi’nin yayınladığı son raporda, “AKP tabanındaki genç neslin Erdoğan’dan uzaklaştığı” tespiti yer aldı. Anketler ışığında hazırlanan rapora göre, AKP gençliği Erdoğan’a alternatif isimlere bakıyor ve bu isimler arasında Süleyman Soylu öne çıkıyor.

Washington merkezli düşünce kuruluşu Amerikan İlerleme Merkezi’nin yayınladığı son raporda, “AKP tabanındaki genç neslin Erdoğan’dan uzaklaştığı” tespiti yer aldı.

Anketler ışığında hazırlanan rapora göre, AKP gençliği Erdoğan’a alternatif isimlere bakıyor ve bu isimler arasında Süleyman Soylu öne çıkıyor. Genç muhafazakar nesil Ekrem İmamoglu ve Mansur Yavaş gibi isimlere de sıcak. Genç nesil, Diyanet ve dini vakıfları ise dini bir temsilci olarak değil hükümetin sözcüsü olarak görüyor ve yolsuzlukla birlikte anıyor.

ANKA’da yer alan habere göre; Amerikan İlerleme Merkezi’nin (Center for American Progress – CAP) AKP tabanını hedef alarak 2019 ve 2020 yıllarında Metropoll’e yaptırdığı anketler, genç neslin AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan’a sadakatinin azaldığını ortaya çıkarttı.

Süleyman Soylu’yu Erdoğan’a alternatif görenlerin oranı hızla arttı. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun yüzde 50’ye ulaşan popülaritesine dikkat çekilen raporda, genç muhafazakarların bu isimlere ilgisinin dikkat çekici olduğu belirtildi.

Detaylar, Haber Linki

AKP gençliği ErdoğanAmerikan İlerleme MerkeziCenter for American ProgressErdoğan - Süleyman Soylu analizi