40 yıla varan bir geçmişi bulunan Şahmar Marketler Grubu bir gecede kapanma kararı aldı.

Bir devir sona erdi! 40 yıllık market zinciri Şahmar kapandı.

Bir devir sona erdi! 40 yıllık market zinciri Şahmar kapandı.

Perakende gıda sektöründe 40 yıla varan bir geçmişi bulunan Şahmar Marketler Grubu bir gecede kapanma kararı aldı. Şirkete mal tedarik eden firmalar, genel merkez binasına akın etse de elleri boş döndü. Kapanma kararından bir hafta önce de şirket hisseleri el değiştirdi.

Gıda perakendeciliğinde, büyük oyuncuların yanı sıra yerel marketler diye de ifade edilen onlarca oyuncu bulunuyor. Dinamik bir konumda olan sektörde hemen her market zinciri bir diğerini tanır. Sektörün son günlerdeki en önemli gündem konusu ise, kapatma kararı alan bir market zinciri oldu.

Hürriyet’te yer alan habere göre, sektörün bilinen markalarından biri olan Şahmar Grup Marketler Zinciri, geçen pazartesi günü kapılarını açmadı. Müşterilerin yaşadığı şokun bir benzerini, gruba mal tedarik eden firmaların yetkilileri de yaşadı. Mağazaların açılmadığını öğrenen alacaklı firma yetkilileri, şirketin Esenler’deki merkez binasına gitti. Ancak, binada şirketin herhangi bir çalışanına ulaşılamadığı gibi eşyaların da boşaltıldığı görüldü.

YÜKLÜ MAL İSTEDİ

Edinilen bilgilere göre, İstanbul Ticaret Borsası’nda meslek komitesi yönetiminde de olan Hikmet Şahin geçen aylarda kardeşleri ile yollarını ayırdı. Şahin, kardeşlerine ait haklarını ödedikten sonra Şahmar Gıda şirketinin tek sahibi konumuna geldi.

Detaylar, Haber Linki

el değiştiren hisselerkapaman market zincirlerikapanan marketlerŞahmar Marketler Grubu