2021 sezonunda turizmciler personeline aşılamada öncelik sağlanmasını istiyor.

Turizmci, aşılamada öncelik istiyor.

Turizmci, aşılamada öncelik istiyor.

Turizmci, önümüzdeki sezonun hazırlıklarına başladı. Pandemi sürecinde otellerinin yüzde 100’üne yakınını açarak yerli ve yabancı birçok turisti ağırlayan Antalya’nın Kemer ilçesinde turizmciler, 2021 sezonundan umutlu. Pandemi ile geçen 2020 yılının rakamlarının geçileceği öngörülen 2021 sezonunda turizmciler personeline aşılamada öncelik sağlanmasını istiyor.

Kemer Yöresi Tanıtım Vakfı (KETAV) Başkan Yardımcısı Volkan Yorulmaz, turizm sezonunun beklentilerin üzerinde geçebilmesi için turizm çalışanlarına aşılamada öncelik sağlanması gerektiğini söyledi. Yorulmaz, gerekirse personele yapılacak aşının bütçesini, otelciler olarak karşılayabileceklerini belirtti.

2021 turizm sezonu ile ilgili değerlendirmede bulunan KETAV Başkan Yardımcısı Volkan Yorulmaz, “2021 yılı ile ilgili sezon değerlendirmesi yapacak olursak, önümüzü çok görememekle beraber erken rezervasyon döneminde kıpırdanma var. Bu tabii 2020 Şubat ayına göre karşılaştırdığımızda yüzde 30’u kadar, yüzde 40’ı kadar ama 2020’de beklentiler çok büyüktü malum. Mart ayında pandemi girdi ve maalesef ondan sonra kötü bir sezon geçirdik. Ama öncesindeki fotoğrafa bakınca 2020 çok iyi bir yıl ve onun yüzde 40 civarında rezervasyon alıyoruz. Bu da son dakika rezervasyonlarıyla ümit veriyor” dedi.

Detaylar, Haber Linki

Haber

2021 turizm sezonu nasılaşılamada öncelik turizmKemer Yöresi Tanıtım Vakfıketav açılımı nedirturizm de aşılama