1Haziranda alanacak kararlar için kabine toplantısı başladı.

Hayat normale dönecek mi?

Türkiye’nin kilitlendiği Kabine toplantısı başladı!

İşte alınması muhtemel yeni normalleşme kararları.

Tüm gözlerin çevrildiği Kabine, Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında toplandı. Normalleşme dönemi için bir yol haritasının belirleneceği toplantıda alınan kararları kameralar karşısına geçecek olan Cumhurbaşkanı açıklayacak. Reuters’a konuşan bir yetkili kritik toplantıya dakikalar kala çok önemli bilgiler vermiş, hafta sonu kısıtlamalarının bir güne düşebileceğini ifade etmişti.

1 Haziran’da kademeli normalleşme döneminin sona ermesi sonrasında gözler, yeni normalleşme tebdirlerine çevrildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında toplanan Kabine’de yeni dönemde uygulanacak kararlar alınacak. Toplantı sonrasında ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan açıklama yapacak.Toplantıya saatler kala İngiliz haber ajansı Reuters’a bilgi veren üst düzey bir yetkili ise önemli bilgiler verdi. İşte söz konusu açıklamaya göre çıkması gereken muhtemelen kararlar…

“KAFE VE RESTORANLARIN AÇILMASI YÖNÜNDE KARAR BEKLENİYOR”

İsmini açıklanmayan yetkili, “Bugünkü Kabine toplantısının en önemli gündemi koronavirüs tedbirlerine yönelik atılacak normalleşme adımları olacak. Öncelikle uzun zamandır beklenen kafe ve restoranların açılması yönünde karar alınması bekleniyor.

Bilim Kurulu’nun da tavsiyesi bu yönde. 60.000’den yaklaşık 7.000 civarına kadar düşen günlük vaka sayıları buna imkan veriyor. Akşam saat 21:00 olan kapanma saatleri biraz daha ileri alınabilir. Çünkü işletmeler de bundan sıkıntı duyuyor” açıklamasını yaptı.

Detaylar, Haber Linki

1 haziranda kararlaralınacak kararlar kabineçıkan kararlar kabine toplantısıkabine toplantısınormalleşme kararları