AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Christian Berger.

Yeni Gümrük Birliği Türkiye’ye 12,5 Milyar Euro Katkı Sağlayacak.

AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Christian Berger, Gümrük Birliğinin güncellenmesi ile Türkiye’nin milli gelirine yıllık 12,5 milyar euro katkı sağlanacağını açıkladı.

Avrupa Birliği ( AB) Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Christian Berger, Gümrük Birliği’nin güncellenmesi ile tahmini olarak Türkiye’nin milli gelirine yıllık 12,5 milyar euro katkı sağlayacağını, Avrupa Birliği’ne olan ihracatın da 5 milyar euro artacağını ifade etti.

Tombik

“EKONOMİKSEL OLARAK İKİ TARAFIN DA AVANTAJI VAR”

Berger, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye ve AB arasındaki Gümrük Birliği’nin modernize olması gerektiğini ifade ederek, Gümrük Birliği’nin modernize olması için Avrupa Komisyonu ve Türkiye’den Ekonomi Bakanlığı’nın değerlendirme çalışması yaptığını anlattı.

Berger, “İki tarafın da yaptığı değerlendirme çalışması aynı sonuca vardı. Ekonomiksel olarak iki tarafın da avantajı var.” dedi. Gümrük Birliği’nin güncellenmesi ile Türkiye’de GSYH’nin artacağını belirten Berger, Türkiye kadar olmasa da AB’nin GSYH’sinin de artacağını söyledi.

Detaylar
Haber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks