8 bin dolar karşılığında ‘umuda yolculuk’ Erzurum’da son buldu.

İnsan kaçakçılarından göçmenlere akılalmaz işkence.

8 bin dolar karşılığında ‘umuda yolculuk’ Erzurum’da son buldu. İnsan kaçakçılarının bir odaya kapatıp günlerce işkence ettiği kaçak göçmenler, Erzurum’da donmamak için polise sığındı. Afganlı kaçak göçmenler, insan kaçakçılarının tırnaklarını sökerek işkence ettiklerini polise anlattı.

İnsan kaçakçılarının kişi başına 8 bin Dolar alıp Afganistan’dan yasadışı yollarla Türkiye’ye getirdikleri ve Doğubayazıt ilçesinde bir yere kapatıp günlerce işkence ettikleri 100’ün üzerinde kaçak göçmen, kapatıldıkları yerden kaçtıktan sonra Erzurum’da dağ başında soğuktan donmamak için polise sığındı. Afganlı kaçak göçmenler işkence gördükleri yerin fotoğrafını polis ve gazeteciyle paylaşarak, “Tırnaklarımızı sökerek, bizleri öldürmekle tehdit ederek” işkence yaptılar dediler.

Tombik

Erzurum’da denetim yapan polis ekipleri Nenehatun Köyü ve Çevre Yolu güzergahında 100’ün üzerinde Afganistan uyrukla kaçak göçmenle karşılaştı. Karlı arazide soğuktan donma tehlikesi atlatan kaçak göçmenler polise sığındı.

Detaylar
Haber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks