2019 yılının en iyi filmleri

Yılın en iyi 10 filmleri

Yılın en iyi 10 filmleri

World Of Reel sitesi 250 eleştirmenin seçimiyle hazırladığı ‘en iyi filmler’ listesini nihayet paylaştı. Bazı haksızlıklar var ama yine de kaydadeğer bir liste!

Sen Şarkılarını Söyle (Inside Llewyn Davis), 2014

Tombik

Sen Şarkılarını Söyle (Inside Llewyn Davis), 2014Başarılı, hırslı ve saygın olmak isteyen Llewyn Davis’in hayatıni anlatan film, Coen Kardeşler imzasını taşıyor. Bu bile, filmi öne çıkarmaya yetiyor.

Coen Kardeşler’in dramı ve müziği harmanladığı film, Dave Van Ronk’un hayatından ilham alınarak yapıldı. 2013 Cannes Film Festival’inde Altın Palmiye için yarıştı. Kadrosunda da tanıdık yüzler var: Oscar Isaac, Carey Mulligan, Justin Timberlake, Adam Driver…

Bir Ayrılık (A Separation), 2011

En İyi Yabancı Dilde Oscar ödülü sahibi İran yapımı film, birçok festivalden büyük övgüler aldı. Sadece 300 bin dolar bütçeyle yapılmasına rağmen 3 milyon 300 bin dolar hasılat yaparak bütçesini 10’a katladı. ‘Bir Ayrılık’, düşük bütçeyle de çok güzel filmler yapılabileceğinin kanıtı.

Boşanmak üzere olan Nadir ve Simin adlı çift, çocuklarının velayeti konusunda fikir ayrılığına düşünce bir bakıcı tutarlar. Fakat buldukları bu çözüm işleri iyice karıştırır…

Phantom Thread, 2017

Phantom Thread, 2017Epey ilgi gören bu film cinsel ve psikolojik gerilimi anbean yaşatıyor. Duygularını bastıran mükemmeliyetçi Reynolds Woodcock, hayatına giren kadınlardan ilham alan ve katı kurallarla yaşayan bir terzidir. Kurallarına ‘aykırı’ bir kadın hayatına girdiğinde dengesi bozulur. Kontrolü elinden bırakmakta zorlanan bir adamın aşık olmasını izleriz…

Roma (2018)

Alfonso Cuaron’nın ‘almadığı ödül kalmayan’ filmi, aile dramını çok güzel ve temiz bir şekilde beyazperdeye yansıtıyor.

Filmin sosyal medyada kötü yorum almaması beklentiyi çok fazla yükseltmişti. Haliyle ‘gereksiz yüceltilen’ bir film olmasından korktuk. Neyse ki korkularımız boşa çıktı.

Roma’nın en çok konuşulan detaylardan biri, görüntü yönetmenliği. Kamera açılarının durağanlığı da, gerilimi hissetmenizi sağlıyor.

Film, Meksika’nın orta sınıf ailelerinin yaşadığı bir Roma mahallesinde geçiyor. Birbirinden farklı hayatlara sahip olan insanlar benzer travmalar yaşıyor. Siyasi kargaşanın varolduğu bir ortamda birbirlerinin arkasında durmayı öğreniyorlar.

Detaylar, Haber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks