13 milyon konutu ilgilendiren imar barışında başvuru nereye, nasıl yapılacak? İşte detayları.

10 maddede imar barışı hakkında her şey!

10 maddede imar barışı hakkında her şey!

Başbakan Binali Yıldırım’ın 30 Nisan’da müjdesini verdiği imar barışında başvuru, 8 Haziran’da başlıyor. 13 milyon konutu ilgilendiren imar barışında başvuru nereye, nasıl yapılacak? İşte detayları…

Tapusuz 13 milyon konutu ilgilendiren imar barışıyla ilgili düzenleme geçtiğimiz günlerde Meclis’ten geçerek yasalaşmıştı. Başvurunun zamanı ve şartları ile ilgili detaylar da belli oldu. Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, “Yapı kayıt belgesi başvurularını, 8 Haziran Cuma günü almaya başlıyoruz. Başvurular 31 Ekim 2018’de sona erecek” diye konuştu.

Tombik

MÜRACAT NASIL YAPILACAK?

Vatandaşların kendi rızasıyla müracaatı ve kendi beyanının esas alınacağını belirten Mehmet Özhaseki, “Müracaatlar, e-devlet üzerinden veya bakanlığın yetkilendireceği kuruluşlara yapılacak. Vatandaşlar, başvurusunu e-devletten takip edebilecek. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı il müdürlükleri hem başvuruları kabul edecek hem de bilgi ve destekte bulunacak” dedi.

YAPI KAYIT BELGESİ BEDELİ

Yapı kayıt belgesi başvuru bedeli, arsa emlak değeri ile yapı yaklaşık maliyeti toplamı üzerinden konutlarda yüzde 3, ticari kullanımlarda ise yüzde 5 olarak tahsil edilecek. Yapı kayıt belgesinden elde edilen gelir, deprem ve afete hazırlık çalışmalarında ve kentsel dönüşümde kullanılacak. Kentsel dönüşümde yerli inşaat malzemesi kullanması halinde belediyeye faizsiz kredi sağlanacak.

Detaylar, Haber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks